Ostanimo u kontaktu

GRADSKA GRADILIŠTA

Započeli radovi na proširenju Splitske ulice i uređenju nogostupa u Ulici kralja Zvonimira

Objavljeno prije

S prvim radnim danima u novoj nam 2021. godini započeli su radovi na uređenju najfrekventnijih gradskih prometnica, proširuje i uređuje Splitska ulica te nogostupi u Ulici kralja Zvonimira.

Kako doznajemo, projekt uređenja Splitske ulice, investicija Hrvatskih cesta vrijedna gotovo 20 milijuna kuna s PDV-om, obuhvaća proširenje na treću traku na prilazima stambenim i poslovnim objektima, duž cijele ulice, od samog ulaza u grad pa sve do semafora kod robne kuće te popratno uređenje nogostupa i zelenih površina.

Drugo gradsko gradilište su svakako radovi na uređenju postojećeg nogostupa u Ulici kralja Zvonimira. Projektom se predviđa uklanjanje postojećih rubnjaka, te skidanje i uklanjanje postojećeg nogostupa i nosivog sloja u ukupnoj debljini 20 cm. Nakon pripremnih radova i demontaže postojećeg stanja, postavit će se novi rubnjaci, posteljica i betonski opločnjaci s obje strane ulice.
Ukupna duljina nogostupa koji se uređuju iznosi 800 metara, a radovi bi trebali biti gotovi za tri mjeseca.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Vrijednost radova u Zvonimirovoj iznosi 685.467,46 kuna s PDV-om.

Kako je ipak riječ o najprometnijim gradskim prometnicima, vozačima savjetujemo da se u narednim danima svakako naoružaju strpljenjem.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

58 novih slučaja zaraze koronavirusom, devet osoba iz Metkovića

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 58 novih slučaja zaraze koronavirusom.

Radi se o 28 osoba muškog spola i 30 osoba ženskog spola: 32 iz Dubrovnika, deset iz Ploča, devet iz Metkovića, tri iz Župe dubrovačke, dvije iz Stona te jednoj iz Konavala i Korčule.

Preminula je jedna muška osoba iz Dubrovnika (rođ. 1952.g.).

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Izliječeno je 38 osoba: 18 iz Ploča, 13 iz Dubrovnika, četiri iz Župe dubrovačke, jedna iz Lumbarde, Metkovića i Orebića.

U posljednja 24 sata obrađeno je 636 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 146 597 uzoraka.
U OB Dubrovnik hospitalizirane su 23 osobe pozitivne na koronavirus, a pet pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb i nalaze se na respiratoru.

U samoizolaciji je 770 osoba, a u posljednja 24 sata nije utvrđen slučaj kršenja mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđena su ukupno 963 slučaja kršenja samoizolacije.
Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije