Ostanimo u kontaktu

GRADSKA GRADILIŠTA

Započeli radovi na proširenju Splitske ulice i uređenju nogostupa u Ulici kralja Zvonimira

Objavljeno prije

S prvim radnim danima u novoj nam 2021. godini započeli su radovi na uređenju najfrekventnijih gradskih prometnica, proširuje i uređuje Splitska ulica te nogostupi u Ulici kralja Zvonimira.

Kako doznajemo, projekt uređenja Splitske ulice, investicija Hrvatskih cesta vrijedna gotovo 20 milijuna kuna s PDV-om, obuhvaća proširenje na treću traku na prilazima stambenim i poslovnim objektima, duž cijele ulice, od samog ulaza u grad pa sve do semafora kod robne kuće te popratno uređenje nogostupa i zelenih površina.

Drugo gradsko gradilište su svakako radovi na uređenju postojećeg nogostupa u Ulici kralja Zvonimira. Projektom se predviđa uklanjanje postojećih rubnjaka, te skidanje i uklanjanje postojećeg nogostupa i nosivog sloja u ukupnoj debljini 20 cm. Nakon pripremnih radova i demontaže postojećeg stanja, postavit će se novi rubnjaci, posteljica i betonski opločnjaci s obje strane ulice.
Ukupna duljina nogostupa koji se uređuju iznosi 800 metara, a radovi bi trebali biti gotovi za tri mjeseca.

Vrijednost radova u Zvonimirovoj iznosi 685.467,46 kuna s PDV-om.

Kako je ipak riječ o najprometnijim gradskim prometnicima, vozačima savjetujemo da se u narednim danima svakako naoružaju strpljenjem.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

U posljednja 24 sata zabilježena 34 nova slučaja zaraze koronavirusom, jedan iz Metkovića

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 34 nova slučaja zaraze koronavirusom (od čega je 19 utvrđeno brzim antigenskim testom). Radi se o 21 osobi iz Dubrovnika, po pet iz Blata i Konavala te po jednoj iz Korčule, Metkovića i Vele Luke.

Ukupno je zaraženo 20 osoba muškog spola i 14 osoba ženskog spola, a za njih 25 je utvrđena epidemiološka veza.

Izliječeno je 25 osoba: 12 iz Dubrovnika, četiri iz Župe dubrovačke, po dvije iz Konavala i Vele Luke te po jedna iz Blata, Korčule, Metkovića, Opuzena i Orebića.

U posljednja 24 sata obrađeno je 160 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 37 356 uzoraka.

U OB Dubrovnik hospitalizirana je 21 osoba pozitivna na koronavirus. Dva pacijenata zahtijevaju intenzivnu skrb i oba su na invazivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji je 608 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je devet kršenja mjere samoizolacije (svih devet na granici). Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 243 slučaja kršenja samoizolacije (115 na graničnim prijelazima).
Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije