Ostanimo u kontaktu

HUMANOST NA SNAZI

Zaklada ‘Neretvansko srce’ kuma je malenom djetetu iz Tanzanije

Objavljeno prije

Foto: Facebook / Uosi Prijatelj

Foto: Facebook / Uosi Prijatelj

Humanim stopama Udruge osoba sa invaliditetom Prijatelj i  Socijalne zadruge Prijateljica, krenula je i Zaklada ‘Neretvansko srce’, kako su na svojim fb stranicama istaknuli, postala je ponosna kuma jednom djetetu u Tanzaniji.

Maleni Joji Joseph Ngonyani rođen je 2003. godine i trenutno pohađa 6. razred osnovne škole. Joji je uz mnogu djecu diljem Tanzanije, o kojima jednim dijelom brine i Udruga Kolajna ljubavi, dijete kojemu je potrebna pomoć.

Reklo bi se da je ovo kumstvo kao sreća u nesreći jer obitelj malenog Josepha nema financijskih mogućnosti kojima bi se osiguralo kvalitetno školovanje te u konačnici i bolje životne uvjete. Zaklada Neretvansko srce financira školovanje malenom Joji Josephu na godišnjoj razini u iznosu od 130 eura (985 kn).

Iz Zaklade ovim putem pozivaju sve žitelje Doline Neretve i sve ljude dobre volje i velikog srca da se priključe ovom hvale vrijednom projektu te uz njihovu Udrugu, Zadrugu i Zakladu postanu kumovi i na taj način malenim doprinosima osiguraju kvalitetne životne uvjete i adekvatno obrazovanje barem jednom djetetu.

Ukoliko želite postati kumovi jednom djetetu ili na bilo koji način pomoći djeci i socijalno-ugroženim obiteljima u Hrvatskoj i Tanzaniji slobodno se obratite udruzi Kolajna ljubavi.

VELIKA SUBOTA

Zvuk ‘čevrtalja’ umjesto crkvenih zvona

Objavljeno prije

Danas, na Veliku subotu ispred crkve sv. Ilije okupio je oko stotinjak djece iz župe koji su pod vodstvom gosp. Ferde Jakića u 10 sati krenuli starim gradskim ulicama uz zvukove čevrtalja.

Donosimo vam galeriju fotografija ovog predivnog običaja.

Nastavi čitati
ARH-G GOLUŽA – Uskrsna čestitka

Najčitanije