Ostanimo u kontaktu

HUMANOST NA SNAZI

Zaklada ‘Neretvansko srce’ kuma je malenom djetetu iz Tanzanije

Objavljeno prije

Foto: Facebook / Uosi Prijatelj

Foto: Facebook / Uosi Prijatelj

Humanim stopama Udruge osoba sa invaliditetom Prijatelj i  Socijalne zadruge Prijateljica, krenula je i Zaklada ‘Neretvansko srce’, kako su na svojim fb stranicama istaknuli, postala je ponosna kuma jednom djetetu u Tanzaniji.

Maleni Joji Joseph Ngonyani rođen je 2003. godine i trenutno pohađa 6. razred osnovne škole. Joji je uz mnogu djecu diljem Tanzanije, o kojima jednim dijelom brine i Udruga Kolajna ljubavi, dijete kojemu je potrebna pomoć.

Reklo bi se da je ovo kumstvo kao sreća u nesreći jer obitelj malenog Josepha nema financijskih mogućnosti kojima bi se osiguralo kvalitetno školovanje te u konačnici i bolje životne uvjete. Zaklada Neretvansko srce financira školovanje malenom Joji Josephu na godišnjoj razini u iznosu od 130 eura (985 kn).

Iz Zaklade ovim putem pozivaju sve žitelje Doline Neretve i sve ljude dobre volje i velikog srca da se priključe ovom hvale vrijednom projektu te uz njihovu Udrugu, Zadrugu i Zakladu postanu kumovi i na taj način malenim doprinosima osiguraju kvalitetne životne uvjete i adekvatno obrazovanje barem jednom djetetu.

Ukoliko želite postati kumovi jednom djetetu ili na bilo koji način pomoći djeci i socijalno-ugroženim obiteljima u Hrvatskoj i Tanzaniji slobodno se obratite udruzi Kolajna ljubavi.

DAN DRŽAVNOSTI REPUBLIKE HRVATSKE

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odana počast poginulim braniteljima

Objavljeno prije

Povodom obilježavanja Dana državnosti Republike Hrvatske, danas se molitvom Odrješenja, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Središnjeg križa na groblju svetog Ivana Nepomuka i kod Spomenika poginulim braniteljima na Trgu kralja Tomislava, odala počast hrvatskim braniteljima poginulima u Domovinskom ratu.

Molitvu Odrješenja predvodio je župnik Župe sv. Ilije fra Ante Bilokapić, a počast su odali predstavnici Grada Metkovića i gradskih ustanova, predstavnici političkih stranaka i Udruga proizašlih iz Domovinskog rata, roditelja poginulih branitelja te predstavnici policije i vatrogasaca.

Nastavi čitati
BP OKTAN 300×250

Najčitanije