Ostanimo u kontaktu
MALIŠIĆ Full Banner 1200px

PRIJATELJI ZA DJECU PELJEŠCA

Zaklada ‘Hrvatska za djecu’ Udruzi ‘Prijatelj’ odobrila projekt vrijedan 177.359,63 kuna

Objavljeno prije

UOSI Prijatelj, -gal.75%

Sa zadovoljstvom Vas obavještavamo kako smo dobili pozitivan odgovor po pitanju prihvaćanja predloženog programa kojim se naša Udruga aplicirala na natječaj Zaklade Hrvatska za djecu objavljenog na stranicama Zaklade 15. ožujka 2018. godine.

Zahvaljujući razumijevanju povjerenstva Zaklade, cilj nam je kroz predloženi program omogućiti djeci iz okolnih mjesta poluotoka Pelješca nesmetano pružanje neurofeedback terapije koja je itekako potrebna u tim područjima. Ovim programom izravno dovodimo terapiju djeci koja su do danog trenutka morala više puta tjedno putovati u udaljena mjesta kako bi im ista bila pružena. U tu svrhu, sklopili smo suradnju sa novonastalom Udrugom Djeca Pelješca (Udruga djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom) s kojom želimo nastaviti surađivati i kroz buduće projekte/programe, a čije su aktivnosti usmjerene ponajprije za djecu i mlade s poteškoćama u rastu i razvoju, ali i roditelje istih kroz različite oblike suradnje.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Odluka povjerenstva koje je predloženi program ocijenilo pozitivnom ocjenom glasi:

Poštovani gospodine Puljević,

Zaklada „Hrvatska za djecu“ (u daljnjem tekstu: Zaklada) Vas obavještava da je, na sjednici održanoj dana 18. lipnja 2018. godine, Upravni odbor Zaklade donio Odluku o dodjeli financijskih sredstava za (su)financiranje programa i projekata pravnih osoba temeljem Javnog poziva za podnošenje prijava pravnih osoba za (su)financiranje programa i projekata Zaklade „Hrvatska za djecu“ od 2. 4. 2018. (KLASA: 023-04/18-01/08, URBROJ: ZHZD/01-18-04). Zadovoljstvo nam je obavijestiti Vas kako je prijava pravne osobe Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj Metković, a koja se odnosi na program Prijatelji za Djecu Pelješca (samostalna provedba), ocijenjena POZITIVNO i kao takva je odobrena za (su)financiranje od strane Upravnog odbora Zaklade. Zaklada će predmetni program sufinancirati u traženom iznosu od 177.359,63 kuna.

Realizacija odobrenog programa donosi nam povoljan vjetar u leđa koji nas, kolokvijalno rečeno gura naprijed. Odluka da se (su)financira predloženi program od strane Zaklade dodatno nas motivira da sa radom nastavimo kao i do sada, te da po primjeru dobre prakse, pritom misleći na apliciranje na ovakve i/ili slične natječaje te suradnju i partnerske odnose sa obrazovnim institucijama, dionicima civilnog društva te na lokalnu/regionalnu/državnu upravu, budemo pozitivan primjer kako se trud uvijek isplati i kako se međusobnim razumijevanjem i uvažavanjem puno toga postiže. Još jednom se zahvaljujemo članovima povjerenstva Zaklade Hrvatska za djecu što su nam odobrili program, te ćemo se truditi opravdati dano nam povjerenje kroz pružanje terapija i stvaranje pozitivnih promjena i napretka kod djece sa poteškoćama u rastu i razvoju.

Piše: UOSI Prijatelj

ŽUPANIJSKI CENTAR 112

Obavezna zimska oprema! Donosimo dnevno izvješće za područje Dubrovačko-neretvanske županije

Objavljeno prije

Snijeg na cesti, zimski uvjeti

Sukladno informacijama koje smo zaprimili i koje su nam dostupne, dostavljamo vam dnevno izviješće o posebno izdvojenim događajima za područje Dubrovačko-neretvanske županije za protekla 24 sata  i to kako slijedi:

Obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama:

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px
 • A1 između čvora Prgomet i naplate Karamatići
 • A10 između čvora Ploče i naplate Čarapine
 • DC8 Gradac-čvor Čeveljuša-Opuzen-GP Klek
 • DC9 GP Metković-Opuzen-DC8
 • DC62 Veliki Prolog-Metković
 • DC425 čvor Karamatići (A1)-čvorište Čeveljuša
 • ŽC5203 Dobroselo-Brotnja-Otrić
 • županijske ceste na području Metkovića (ŽC6220 Ploče A1, Žc 6279 Klek Badžula, Žc 6208 Vrgorac – Staševica, Žc 6276 Mali prolog-Karamatići –Ploče)

Snijega ima na području Pelješca i dijela Konavala. Dubrovnik ceste javljaju da su sve  ceste posute i prohodne.

METEOROLOŠKE PRILIKE:

Upozorenje

Na južnom i manjem dijelu srednjeg Jadrana ujutro mjestimični udari SE i S, a noću posvuda NE i N vjetra, 35-45 čvorova. Mjestimice nevere.

Stanje

Ciklonalno polje nad Jadranom i srednjem Sredozemljem sporo će se popunjavati.

Vremenska prognoza za sljedeća 24 sata, vrijedi do: 10.01.2019 u 06 sati

Južni Jadran

Vjetar SE i S, ponegdje uz obalu E, 10-20, prijepodne mjestimice do 28 čvorova, poslijepodne će postupno okretati na NE i NW 10-20 čvorova. More 3-4. Vidljivost 10-20 km. Oblačno, ponegdje kiša ili pljusak, uz obalu i snijeg, a navečer djelomično razvedravanje.

PROMET  

CESTOVNI PROMET

Privremena prometna regulacija:

 • zbog radova na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence uz semafore;
  uz privremenu regulaciju prometa vozi se na Jadranskoj magistrali (DC8):
 • jednim prometnim trakom naizmjenično uz regulaciju semafora kod Slanog, te zračna luka Čilipi gdje se četri puta tjedno u vremenu od 12:00-16:00 sati po deset minuta biti zatvorena cesta osim i uoči nedjelje i blagdana.
 • zbog uređenja raskrižja Banja i Majkovi u mjestu Slano;
 • na 26+100 do 26+400, dionica 27 zbog nastavka radova na kolnom prilazu državne ceste DC8 Štikovica od 07.siječnja do 30. travnja 2019. Povremeno postavljanje semafora radi regulacije prometa.
 • do 31.01.2019.god od 07-16 sati zbog radova na Jadranskoj magistrali (DC8) na dionici Petlja Ilijina glavica-Orsula-Dubac vozit će se uz privremenu regulaciju semaforima.

GRANIČNI PRIJELAZI

– Za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina (zbog radova);

– Na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju semaforima (zbog radova). Do 30.04.2019. dva puta tjedno, od 13:00 do 17:00 sati (na 20 minuta) prekidat će se promet zbog građevinskog miniranja;

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Slatki blagdani Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije