Ostanimo u kontaktu

UDRUGA LEPTIRIĆI

Zajedničkom šetnjom gradom i druženjem obilježen Svjetski dan cerebralne paralize

Objavljeno prije

Danas je Udruga Leptirići obilježila Svjetski dan cerebralne paralize šetnjom kroz grad i prigodnim domjenkom u prostorijama udruge. Uz članove, šetnji su se pridružili i gradonačelnik Dalibor Milan sa suradnicima i zamjenica župana Žaklina Marević.

Svim zainteresiranim sugrađanima dostupni su bili terapeuti Udruge koji su im mogli reći nešto više o pružanju socijalnih usluga u zajednici.

Nakon šetnje druženje je nastavljeno na domjenku u prostorijama udruge, a kako je današnje druženje izgledalo pogledajte u galeriji:

VELIKI ČETVRTAK

Misa Večere Gospodnje u praznoj župnoj crkvi sv. Ilije

Objavljeno prije

Sinoć u 19 sati u praznoj župnoj crkvi sv. Ilije župnik fra Ante Bilokapić je slavio misu Večere Gospodnje (Velikoga četvrtka).

Nije bilo uobičajenog obreda pranja nogu niti metkovsklih žudija u pratnji Presvetoga. Kristov grob je ostao bez svojih čuvara. Nije se nakon mise čuo ni pjev Gospina plača, a neće biti ni uobičajenoga klanjanja pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, sat prije ponoći (Getsemanske ure).

Nažalost, tako nalažu prilike i odredbe za sprječavanje epidemije koronavirusa u našoj domovini.

Danas je Veliki petak, dan kada se prisjećamo Kristove muke i smrti na križu. Podsjećamo da je sutra obavezan post i nemrs. Obredi, koji će proteći bez naroda u crkvi, počet će u 19 sati. Poslije obreda će župnik fra Ante pred crkvom udijeliti blagoslov s Presvetim Oltarskim Sakramentom cijeloj župnoj zajednici.

Crkva sv. Ilije proroka Metković

Župa sv. Ilije proroka Metković

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250
Grey&Pardino Pub Kviz 300px

Najčitanije