ODRŽANI 6. DANI NERETVE U ZAGREBU

Zagrebačkom Caritasu donirano više od 1600 kilograma neretvanskih mandarina

Objavljeno 17. listopada 2017. u kategorijama: Foto Galerija, Hrvatska, Neretva, News.

Dani Neretve u Zagrebu 2017 (9)

Galerija

U Zagrebu su se 13. i 14. listopada održavali Dani Neretve u organizaciji istoimene udruge.

Tema ovogodišnjih Dana Neretve bila je COOL-tura u Neretvi, odnosno kako je poboljšati i što napraviti kako bi Neretva na tom polju zasjala još i jače. Također, manifestacija je imala i humanitarni karakter te je Zagrebačkom Caritasu donirano nešto malo više od 1600 kilograma neretvanskih mandarina za potrebe pučkih kuhinja.

Panelisti su bili Dijana Katica, Tomislava Bule-Radaljac, te Miroslav Mimo Barbir.

Dijana Katica, predsjednica je Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj Klub članova Selo i stručnjakinja za razvoj ruralnog turizma. Gospođa Katica je prezentirala razvoj kulturnih turističkih ruta kao veliki potencijal za razvoj turizma u Neretvi.

Druga panelistica je bila gospođa Tomislava Bule-Radaljac, predsjednica LAG Neretva koja nas je uputila u mogućnosti iskorištavanja EU natječaja i fondova za razvoj projekata u kulturi u našoj regiji.

Treći panelist je bio gospodin Miroslav Mimo Barbir koji je pričao o događajima i manifestacijama u Neretvi, te potencijalu koji postoji u samoj kulturi. Također se dotaknuo daljnjeg rasta i razvoja raznih kulturnih društava na području Neretve.

Nakon službenog panela večer je nastavljena uz glazbu glazbenog sastava Larus iz Ploča.

Program se 14. listopada nastavio koncertom Gradske glazbe Opuzen u paviljonu na Zrinjevcu, te nakon toga ispred Galerije Klovićevi Dvori gdje se održalo otvorenje izložbe pod nazivom Fantastična bića na spomenicima antičke Narone koja će trajati do 12. studenog 2017. Ovim putem ćemo iskoristiti priliku i pozvati vas da posjetite izložbu.

Udruga Dani Neretve u Zagrebu

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari