Ostanimo u kontaktu

UDRUGA DANI NERETVE U ZAGREBU

Zagrebački Neretvani podupiru zapošljavanje logopeda u dolini Neretve

Objavljeno prije

Udruga Dani Neretve u Zagrebu, Udruga Leptirići

Osim što su siromašnoj i bolesnoj djeci Zagreba donirali nekoliko tona mandarina, organizatori manifestacije Dani Neretve u Zagrebu ove godine su sav prihod od prodanih ulaznica sa svečanosti u Zagrebu donirali i potrebitima s područja doline Neretve.

Udruga Dani Neretve u Zagrebu donirala je Udruzi cerebralne i dječje paralize doline Neretve Leptirići iznos od 5.000,00 kn, želeći time prvenstveno podržati projekt zapošljavanja logopeda na području grada Ploča, kao i nabavku modernije logopedske opreme.

– Već duže vrijeme pratimo i podržavamo rad Udruge Leptirići, kao i drugih sličnih udruženja našeg kraja. Leptirići trenutno brinu o 52 djece s teškoćama u razvoju i 22 osobe s invaliditetom, kao i o njihovim roditeljima i to na cijelom području doline Neretve. Nažalost, pitanje logopedske zdravstvene skrbi na području grada Ploča i okolnih mjesta nije adekvatno riješeno. Stoga su Leptirići pokrenuli inicijativu i sklopili ugovor o radu s magistrom logopedije, ali kako nemaju dovoljno sredstava, ugovor je sklopljen samo na pola radnog vremena i to na određeno vrijeme od 6 mjeseci. Osim toga, za kvalitetan rad s djecom koja imaju govorne teškoće neophodan je digitalni logopedski set koji košta oko 19.000,00 kuna. Kako bi se omogućila bolja dostupnost logopedskih usluga za djecu s govornim teškoćama s područja doline Neretve kojima je do sada ta usluga bila na raspolaganju u Dubrovniku i Splitu, Leptirići su u potrazi za drugim dijelom sredstava. U tome ih podržavamo i svojom akcijom, sve s ciljem da se osigura rad stručnjaka na puno radno vrijeme i kako bi usluga logopeda biti svakodnevno dostupna djeci u Kabinetu udruge Leptirići u Pločama i Metkoviću. Pozivamo i sve ostale, koliko su u mogućnosti, da pomognu i osiguraju trajniju logopedsku skrb na području doline Neretve. Također, time ćemo sačuvati još jedno radno mjesto i spriječiti odlazak još jednog mladog stučnjaka iz naše doline – rekao je novi predsjednik zagrebačke Udruge Dani Neretve Antonio Volarević.

Udruga Dani Neretve u Zagrebu

ZIMSKE RADOSTI

U Metkoviću pada snijeg! /FOTO-VIDEO/

Objavljeno prije

Foto/Video: Dalibor Čutura / Metković NEWS

Prve pahulje snijega počele su padati u utorak, 8. siječnja, u večernjim satima na području Metkovića. Živa u termometru spustila se na 0°, a prve pahulje pojavile su se oko 19.30 sati.

Prognoza za večeras je najavila pad temperatura i snijeg, koji bi se ovoga puta moga zadržati malo duže.

2012., 2015. i evo 2019. godine u Metkoviću bi mogli uživati u zimskim radostima.

Pratite Metković NEWS, izvještavati ćemo Vas slikom i videom.

Metković 19,30 sati:

Centar Metkovića, 22,45 sati

Nastavi čitati

U SIJEČNJU BESPLATNI TRENINZI

Karate klub Metković upisuje nove članove

Objavljeno prije

Karate klub Metković

Tijekom mjeseca siječnja 2019. Karate klub Metković nudi BESPLATNE TRENINGE svim zainteresiranim od 6 godina pa nadalje, da se u tom vremenu upoznaju sa ovom drevnom vještinom samoobrane i sportom koji razvija motoriku cijelog tijela, jedan od sportova i kojeg doktori preferiraju za mlađe uzraste, kao bazični sport za daljnje sportsko razvijanje djeteta.

Pored učenja karatea, u klubu treniraju vrhunski treneri od kojih tri posjeduju trenerske diplome, smjer karate, od Kinezoloških fakulteta i Hrvatskog olimpijskog odbora.

Trenira se u novom, tek napravljenom klimatiziranom, toplom i ugodnom prostoru kluba, prilagođenom ovom sportu, sa svom potrebnom opremom za karate i kondicijski program kroz 8 postojećih sprava za vježbanje, u samom centru grada.

– Postanite član Karate kluba Metković, koji sad broji 92 člana, trenirajte sa Balkanskim viceprvacima, reprezentativcima Hrvatskog karate saveza, putujte i budite natjecatelj  na blizu 30 turnira tijekom godine i družite se na svim klupskim manifestacijama.

Karate klub Metković daje garanciju da će svako dijete u klubu postati samouvjerenije u sebe, fizički jače, biti poslušnije, poštivati sebe, vršnjake , starije i sve vrijednosti klupskog kodeksa, – poručuju iz KK Metković.

Dođite na adresu kluba Kneza Branimira 4, (bivša Lesnina-Anaid) iznad igraonice Zvrk, ponedjeljkom srijedom i petkom od 17,25 do 22,00 sata ili nazovite na 098 171 36 36.

Sve o Karate klubu Metković možete vidjeti na web adresi kluba www.kkmetkovic.hr.

Nastavi čitati

Najčitanije