Ostanimo u kontaktu

UDRUGA DANI NERETVE U ZAGREBU

Zagrebački Neretvani podupiru zapošljavanje logopeda u dolini Neretve

Objavljeno prije

Udruga Dani Neretve u Zagrebu, Udruga Leptirići

Osim što su siromašnoj i bolesnoj djeci Zagreba donirali nekoliko tona mandarina, organizatori manifestacije Dani Neretve u Zagrebu ove godine su sav prihod od prodanih ulaznica sa svečanosti u Zagrebu donirali i potrebitima s područja doline Neretve.

Udruga Dani Neretve u Zagrebu donirala je Udruzi cerebralne i dječje paralize doline Neretve Leptirići iznos od 5.000,00 kn, želeći time prvenstveno podržati projekt zapošljavanja logopeda na području grada Ploča, kao i nabavku modernije logopedske opreme.

– Već duže vrijeme pratimo i podržavamo rad Udruge Leptirići, kao i drugih sličnih udruženja našeg kraja. Leptirići trenutno brinu o 52 djece s teškoćama u razvoju i 22 osobe s invaliditetom, kao i o njihovim roditeljima i to na cijelom području doline Neretve. Nažalost, pitanje logopedske zdravstvene skrbi na području grada Ploča i okolnih mjesta nije adekvatno riješeno. Stoga su Leptirići pokrenuli inicijativu i sklopili ugovor o radu s magistrom logopedije, ali kako nemaju dovoljno sredstava, ugovor je sklopljen samo na pola radnog vremena i to na određeno vrijeme od 6 mjeseci. Osim toga, za kvalitetan rad s djecom koja imaju govorne teškoće neophodan je digitalni logopedski set koji košta oko 19.000,00 kuna. Kako bi se omogućila bolja dostupnost logopedskih usluga za djecu s govornim teškoćama s područja doline Neretve kojima je do sada ta usluga bila na raspolaganju u Dubrovniku i Splitu, Leptirići su u potrazi za drugim dijelom sredstava. U tome ih podržavamo i svojom akcijom, sve s ciljem da se osigura rad stručnjaka na puno radno vrijeme i kako bi usluga logopeda biti svakodnevno dostupna djeci u Kabinetu udruge Leptirići u Pločama i Metkoviću. Pozivamo i sve ostale, koliko su u mogućnosti, da pomognu i osiguraju trajniju logopedsku skrb na području doline Neretve. Također, time ćemo sačuvati još jedno radno mjesto i spriječiti odlazak još jednog mladog stučnjaka iz naše doline – rekao je novi predsjednik zagrebačke Udruge Dani Neretve Antonio Volarević.

Udruga Dani Neretve u Zagrebu

Knjiga fra Vjeke Vrčića ‘Neretvanske župe’
Restoran Pizzeria Milano

Najčitanije