Ostanimo u kontaktu

OBVNOVA OŠ STJEPANA RADIĆA

Za sanaciju podova u četiri učionice, Županija i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU osigurali 280 tisuća kuna

Objavljeno prije

Župan i ravnatelji (2)

Foto: arhiva DNŽ

Župan Nikola Dobroslavić sa suradnicima održao je sastanak s ravnateljima triju osnovnih škola za čije je projekte sanacije objekta škole zamjenik Joško Cebalo s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU prošli tjedan potpisao ugovore ukupne vrijednosti pola milijuna kuna. Tom prilikom su ravnatelj OŠ Petra Kanavelića iz Korčule Velebit Veršić, ravnateljica OŠ Stjepana Radića iz Metkovića Božena Nikoletić te ravnateljica OŠ Vela Luka iz Vela Luke Lucijana Mirošević zahvalili Županiji i Ministarstvu na osiguravanju sredstava.

Riječ je o projektima koje je početkom listopada 2017. godine Upravni odjel za obrazovanje, kulturu, znanost i šport prijavio na natječaj rečenog Ministarstva. Tako se u OŠ Vela Luka napravila potpuna sanacija školske športske dvorane koja uključuje izmjenu parketa i rekonstrukciju centralnog grijanja. Investicijsko ulaganje u ovu školu iznosilo je 485 tisuća kuna. Ulaganja u OŠ Petra Kanavelića i OŠ Stjepana Radića tek slijede. Na objektu OŠ Petra Kanavelića nastavit će se s drugom fazom izmjene, odnosno rekonstrukcije postojećeg krova. Nakon što je Županija prije dvije godina obnovila dio krova i sanirala strop u vrijednosti od 580 tisuća kn, predstoji obnova drugog dijela u iznosu od 350 tisuća kuna.

OŠ Stjepana Radića je po broju učenika najveća škola u županiji i u njoj će se raditi sanacija podova, odnosno izmjena parketa u četiri učionice. Vrijednost radova iznosi 280 tisuća kuna. U toj školi radovi se izvode fazno budući da je riječ o ne samo o velikoj investiciji, nego i o školi s velikim brojem učionica pa Županija nastoji kontinuirano ulagati u njihovu obnovu. Tako je 2015. godine financirala izmjenu parketa u tri učionice razredne nastave i jednu učionicu za posebni odjel.
Ministarstvo će sva tri projekta sufinancirati u 50 postotnom iznosu što je poticaj svima za prijavu na sve buduće pozive i natječaje.

Inače, Županija skrbi od 25 osnovnih i 15 srednjih škola te tri učenička Doma.

preneseno s Dubrovačkog Vijesnika

ŽUPANIJSKI CENTAR 112

Obavezna zimska oprema! Donosimo dnevno izvješće za područje Dubrovačko-neretvanske županije

Objavljeno prije

Snijeg na cesti, zimski uvjeti

Sukladno informacijama koje smo zaprimili i koje su nam dostupne, dostavljamo vam dnevno izviješće o posebno izdvojenim događajima za područje Dubrovačko-neretvanske županije za protekla 24 sata  i to kako slijedi:

Obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama:

 • A1 između čvora Prgomet i naplate Karamatići
 • A10 između čvora Ploče i naplate Čarapine
 • DC8 Gradac-čvor Čeveljuša-Opuzen-GP Klek
 • DC9 GP Metković-Opuzen-DC8
 • DC62 Veliki Prolog-Metković
 • DC425 čvor Karamatići (A1)-čvorište Čeveljuša
 • ŽC5203 Dobroselo-Brotnja-Otrić
 • županijske ceste na području Metkovića (ŽC6220 Ploče A1, Žc 6279 Klek Badžula, Žc 6208 Vrgorac – Staševica, Žc 6276 Mali prolog-Karamatići –Ploče)

Snijega ima na području Pelješca i dijela Konavala. Dubrovnik ceste javljaju da su sve  ceste posute i prohodne.

METEOROLOŠKE PRILIKE:

Upozorenje

Na južnom i manjem dijelu srednjeg Jadrana ujutro mjestimični udari SE i S, a noću posvuda NE i N vjetra, 35-45 čvorova. Mjestimice nevere.

Stanje

Ciklonalno polje nad Jadranom i srednjem Sredozemljem sporo će se popunjavati.

Vremenska prognoza za sljedeća 24 sata, vrijedi do: 10.01.2019 u 06 sati

Južni Jadran

Vjetar SE i S, ponegdje uz obalu E, 10-20, prijepodne mjestimice do 28 čvorova, poslijepodne će postupno okretati na NE i NW 10-20 čvorova. More 3-4. Vidljivost 10-20 km. Oblačno, ponegdje kiša ili pljusak, uz obalu i snijeg, a navečer djelomično razvedravanje.

PROMET  

CESTOVNI PROMET

Privremena prometna regulacija:

 • zbog radova na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence uz semafore;
  uz privremenu regulaciju prometa vozi se na Jadranskoj magistrali (DC8):
 • jednim prometnim trakom naizmjenično uz regulaciju semafora kod Slanog, te zračna luka Čilipi gdje se četri puta tjedno u vremenu od 12:00-16:00 sati po deset minuta biti zatvorena cesta osim i uoči nedjelje i blagdana.
 • zbog uređenja raskrižja Banja i Majkovi u mjestu Slano;
 • na 26+100 do 26+400, dionica 27 zbog nastavka radova na kolnom prilazu državne ceste DC8 Štikovica od 07.siječnja do 30. travnja 2019. Povremeno postavljanje semafora radi regulacije prometa.
 • do 31.01.2019.god od 07-16 sati zbog radova na Jadranskoj magistrali (DC8) na dionici Petlja Ilijina glavica-Orsula-Dubac vozit će se uz privremenu regulaciju semaforima.

GRANIČNI PRIJELAZI

– Za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina (zbog radova);

– Na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju semaforima (zbog radova). Do 30.04.2019. dva puta tjedno, od 13:00 do 17:00 sati (na 20 minuta) prekidat će se promet zbog građevinskog miniranja;

Nastavi čitati
NEXTBIKE 300x250px
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije