Ostanimo u kontaktu

POVJERENSTVO ZA MANDARINE

Za najranije sorte preporučamo početak berbe 20. rujna

Objavljeno prije

Obzirom na povoljne klimatske uvjete mandarine u dolini Neretve ove godine dozrijevaju ranije, Povjerenstvo za mandarine Dubrovačko-neretvanske županije preporuča da se datum 20. rujna označi kao početak berbe i stavljanje na tržište mandarina za sezonu 2020.

Ova preporuka se izdaje isključivo za najranije sorte Ichimaru, Zorica rana i Iwasaki.

Molimo proizvođače i otkupljivače da poštuju sve parametre koji određuju stupanj zrelosti za stavljanje na tržište.

Zbog epidemije koronavirusa i većeg broja oboljelih bolešću COVID 19 u Hrvatskoj, predstojeća berba mandarina provoditi će se pod drugačijim epidemiološkim uvjetima.

Stoga molimo sve otkupljivače da u svojim pakirnicama, skladištima i svim zatvorenim prostorima, gdje borave djelatnici, osiguraju maksimalno provođenje svih epidemioloskih mjera, propisanih od Nacionalnog i Županijskog stožera civilne zaštite.

Isto tako molimo i sve proizvođače da se u organizaciji berbe pridržavaju svih epidemioloških preporuka i mjera, te apeliramo na odgovorno ponašanje tijekom berbe i nošenje zaštitne opreme.

SAJAM JE OTVOREN DO NEDJELJE

Zamjenica župana Žaklina Marević obišla Mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva

Objavljeno prije

Zamjenica župana Žaklina Marević obišla je u petak Mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva koji se ove godine zbog epidemiološke situacije održava na otvorenom u Gospinom polju u Dubrovniku.

Ove godine sajam okuplja manji broj izlagača, a zamjenica Marević ovom je prilikom istaknula kako je veseli vidjeti proizvođače iz cijele Hrvatske na jednom mjestu a posebno što su zastupljeni i OPG-ovi iz Dubrovačko-neretvanske županije.

Voditelj Mediteranskog sajma Vedran Kraljević napomenuo je kako su ove godine imali cilj popuniti kapacitete koji mogu zadovoljiti sve naputke Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Sajam je otvoren do nedjelje 20. rujna.

Nastavi čitati
NEXTBIKE 300x250px
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije