Poziv gradnonačelnika

Za 100% legalan Metković

U cilju poticanja građana da legaliziraju svoje objekte, gradonačelnik Metkovića Božo Petrov pozvao je građane da se odazovu akciji “Za 100% legalan Metković“.

Objavljeno 10. lipnja 2013. u kategorijama: Metković, News.

metkovic_001

Dragi sugrađani,

u Republici Hrvatskoj provodi se sveobuhvatna legalizacija bespravno izgrađenih ili dograđivanih zgrada, za što je Zakonom predviđen krajnji rok za podnošenje zahtjeva 30. lipnja 2013. Do toga dana je potrebno obvezno predati zahtjev, čak i u slučaju nemogućnosti izrade potrebne dokumentacije, a koju je moguće priložiti i naknadno. Ozakonjenjem nelegalne građevine stječe se odgovarajući pravni akt kojim građevina postaje legalna i pravno zaštićena.

Metkovci, Grad vam želi na sve raspoložive načine pomoći u legalizaciji, ali za to je za početak potreban jedan vaš čin: svi koji imate bilo kakvu bespravnu građevinu predajte zahtjev u zakonskom roku do 30. lipnja. Ako ne predate zahtjev, mi vam nećemo moći pomoći, jer vaš slučaj više neće biti u našoj nadležnosti.

Predajte zahtjev, a mi ćemo nastojati utjecati ne samo na komunalnu naknadu koja je izravno u našoj nadležnosti, nego i na sva druga davanja koja su vam velik teret. Pokušat ćemo utjecati i na geodetske i arhitektonske urede i tvrtke da vam izradu dokumentacije ponude po socijalno osjetljivim i pristupačnijim cijenama.

Svi koji više nemate vremena predati cjelovitu dokumentaciju predajte samo zahtjev. Ako predate zahtjev izbjeći ćete velike rizike. Nećete biti izloženi neizvjesnosti gubitka krova nad glavom. Nećete biti nezaštićeni od kazni i drugih mogućih sankcija koji mogu uslijediti i godinama nakon završetka procesa legalizacije.

Ne želimo da ijedna metkovska obitelj izgubi svoju kuću ili stan!

Pomoći ćemo vam da kroz proces legalizacije prođete povoljno i uspješno!

Predajte svi zahtjev za legalizaciju – ostvarimo zajedno 100% legalan Metković!

Vaš gradonačelnik
Božo Petrov

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari