DJEČJI VRTIĆ METKOVIĆ

Vrtićani zasadili stablo i cvijeće povodom Dana planeta Zemlje

Objavljeno 23. travnja 2018. u kategorijama: Metković, News, Obrazovanje, Priroda i društvo.

2304_Dan Planeta Zemlje,vrtić 07

Galerija

Dječji vrtić Metković  danas je obilježio Dan planeta Zemlje sadnjom drveta i cvijeća u vrtu, pjesmom te likovnom radionicom.

Dan planeta Zemlje u cijelom svijetu se obilježio jučer, 22. travnja , a odgajateljica Karmen Laskač kazala je da su djeca prošog tjedna učila sve o tome kako očuvati Zemlju.

– Cijeli prošli tjedan smo s djecom razgovarali o tome na koji način možemo sačuvati našu planetu da nam svima na njoj bude bolje. Djeca su zaključila da trebamo gasiti svjetlo kada nitko nije u prostoji, da se zatvori voda kad se peru ruke, a voda više ne treba, da smeće treba odvajati, da se treba pospremiti iza sebe ako se radi piknik u prirodi… Danas smo uz pomoć naše ravnateljice kupili drvo za naše dvorište pa smo mu zapjevali, zasadili ga i nadamo se da će nam to drvo uljepšati dvorište i dati hladovinu. Djeca su zaključila da ćemo imati i više kisika u našem dvorištu kada stablo naraste, a ispred našeg vrtića smo posadili malo i cvijeća i uljepšali okoliš – rekla je Laskač.

Djeca su bila marljiva i pomogla su dok se sadilo cvijeće, a, iako su bila pomalo stidljiva, pričala su s nama o tome zašto treba čuvati okoliš.

– Zato što ako ne bude okoliša, neće biti kisika i neće biti ni nas – rekla je Mirjam Škegro koja ima 6 i pol godina i kazala da je pomogla saditi cvijeće i drvo.

Odgajateljice je pažljivo slušala i Paula Bokan kojoj je, također, 6 i po godina i koja je kazala što radi kako bi očuvala Zemlju.

– Ja je ponekad ukrasim, ponekad berem cvijeće, a jučer smo ukrašivale jednu kućicu od lišća. Okoliš čiuvamo tako da bacamo otpad u kantu, da peremo ruke i da čuvamo cijelu Zemlju zato jer je važna i jer bez nje i kad ne bi bilo stabala, ne bi bilo ni kisika – rekla je Paula.

Djeca su izradila i informativne panoe o Zemlji i očuvanju okoliša koji su izloženi u vrtiću i u vrtu vrtića, a kako je sve to danas izgledalo, možete pogledati u fotogaleriji.

Marija Jeramaz

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari