Ostanimo u kontaktu
GALA HOME 1200px

MALE MAŠKARE

Vrtićani povorkom otvorili pokladne svečanosti u Metkoviću

Objavljeno prije

Male maškare 2016.

Jučerašnje tmurno vrijeme i oblake nad našim gradom rastjeralo je šarenilo naših najmlađih sugrađana koji su pokladnom povorkom prošli središtem Grada do Sportske dvorane i uz pratnju Gradske glazbe otvorili pokladne svečanosti u Metkoviću.

Tradicionalno Gradska sportska dvorana je bila središte dječjeg maskenbala na kojem su se predstavili šareni vrtićani Dječjeg vrtića Metković, ove godine multinacionalni, u kostimima Europljana, Kineza, Indijanaca, Eskima i Afro-crnaca, te vrtićani Dječjeg vrtića Leut koji su svojim veselim performansom ispričali jednu od najljepših dječjih priča Crvenkapicu.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Uz tradicionalno predavanje ključeva Grada, kao simbolika na primopredaju dužnosti koja se dogodila u petak, prvo je bivši gradonačelnik Božo Petrov ključeve Grada predao gradonačelnici Katarini Ujdur, a ona ih je proslijedila Pokladnom društvu na čelu s Brankom Medakom.

U povorci je predstavljen i Marko Krnjeval, glavni krivac za sve nevolje i nedaće u našem gradu u prošloj godini. Ove godine ta časna titula pripala je našem sugrađaninu Mati Bulumu. Nažalost, Marko Krnjeval nije dočekao jutro, – više pročitajte u povezanom članku.

Dječiji mačkarito u Vidu

A kako je prvi dan maškara tzv. Dječiji mačkarito izgledao u Vidu, u organizaciji sekcije Vesela bratstva vidonjskog pučanstva-mačkari Vid, pogledajte u foto-galeriji na stranicama Vid.hr.

ZA OSOBNE POTREBE

17-godišnji mladić uzgajao indijsku konoplju

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske postaje Ploče su jučer, 13. srpnja, u poslijepodnevnim satima, držeći prismotru na brdu iznad mjesta Peračko Blato u Pločama, u zalijevanju manjeg nasada indijske konoplje zatekli 17-godišnjeg mladića.

Biljke su, svaka za sebe, bile posađene u kantama sa zemljom koje su se nalazile na djelomično kultiviranom zemljištu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je maloljetnik indijsku konoplju uzgajao za osobne potrebe, ali i za dalju prodaju zbog čega je kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije