Ostanimo u kontaktu
MALIŠIĆ Full Banner 1200px

U SUSRET USKRSU

Vrtićani od starijih učili kako obojati uskršnja jaja

Objavljeno prije

Foto: Udruga 'Otac Ante Gabrić' / Metkovic NEWs

Foto: Udruga ‘Otac Ante Gabrić’ / Metkovic NEWs

U Udruzi Otac Ante Gabrić započeo je tjedan kreativnih radionica  U susret Uskrsu.

Prva u nizu radionica dio je aktivnosti iz projekta Kako su živjeli naši stari,  kojeg u okviru odabranih projekata izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2017./2018.  financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Radionica je okupila najmlađe i najstarije sudionike projekta, a djeca iz Dječjeg vrtića Metković sa svojim odgajateljicama učila su kako na starinski, prirodan način obojiti jaja za Uskrs, onako kako su nekad radile naše bake. Prikupili su i donijeli ljuske od kapule pa su ih sa starijima potopili u vodu. Zatim su zajednički na jaja stavljali listiće djeteline, petrusimula, broćike i bršljana te ih potom omotali  komadima najlon čarapa i zavezali. Dok su se jaja kuhala s ljuskama kapule, djeca su uz pomoć odraslih izradili papirnate košarice za jaja i, naravno, zapjevali.

Projekt se provodi do kolovoza 2018. u partnerstvu s Dječjim vrtićem i OŠ Stjepana Radića.

 

ZA OSOBNE POTREBE

17-godišnji mladić uzgajao indijsku konoplju

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske postaje Ploče su jučer, 13. srpnja, u poslijepodnevnim satima, držeći prismotru na brdu iznad mjesta Peračko Blato u Pločama, u zalijevanju manjeg nasada indijske konoplje zatekli 17-godišnjeg mladića.

Biljke su, svaka za sebe, bile posađene u kantama sa zemljom koje su se nalazile na djelomično kultiviranom zemljištu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je maloljetnik indijsku konoplju uzgajao za osobne potrebe, ali i za dalju prodaju zbog čega je kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Slatki blagdani Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije