Ostanimo u kontaktu

U SUSRET USKRSU

Vrtićani od starijih učili kako obojati uskršnja jaja

Objavljeno prije

Foto: Udruga 'Otac Ante Gabrić' / Metkovic NEWs

Foto: Udruga ‘Otac Ante Gabrić’ / Metkovic NEWs

U Udruzi Otac Ante Gabrić započeo je tjedan kreativnih radionica  U susret Uskrsu.

Prva u nizu radionica dio je aktivnosti iz projekta Kako su živjeli naši stari,  kojeg u okviru odabranih projekata izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2017./2018.  financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Radionica je okupila najmlađe i najstarije sudionike projekta, a djeca iz Dječjeg vrtića Metković sa svojim odgajateljicama učila su kako na starinski, prirodan način obojiti jaja za Uskrs, onako kako su nekad radile naše bake. Prikupili su i donijeli ljuske od kapule pa su ih sa starijima potopili u vodu. Zatim su zajednički na jaja stavljali listiće djeteline, petrusimula, broćike i bršljana te ih potom omotali  komadima najlon čarapa i zavezali. Dok su se jaja kuhala s ljuskama kapule, djeca su uz pomoć odraslih izradili papirnate košarice za jaja i, naravno, zapjevali.

Projekt se provodi do kolovoza 2018. u partnerstvu s Dječjim vrtićem i OŠ Stjepana Radića.

 

FOTOGALERIJA

Nedjeljna idila na Ušću

Objavljeno prije

Mnoštvo ljudi, idilične prizore i ovoliku razina zena koja se rijetko viđa, jučer je na Ušću ovjekovječio Nikša Margeta u svome albumu “Sunday”. Fotografije dijelimo s vama, jer smo uvjereni da ovolika razina opuštenosti mora djelovati na vas i uljepšati vam ponedjeljak.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije