Ostanimo u kontaktu

ŽUPANIJA NASTAVLJA ULAGATI U ZDRAVSTVO

Vrijedna medicinska oprema isporučena ambulantama u Veloj Luci i na Mljetu

Objavljeno prije

Zamjenica župana Žaklina Marević sa suradnicima nazočila je u utorak primopredaji digitalnog ortopana vrijednog 122.500,00 kuna Domu zdravlja „Dr. Ante Franulović“ u Veloj Luci. Ovaj vrijedan medicinski uređaja nabavljen je u okviru provedbe projekta „Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti domova zdravlja i koncesionara Dubrovačko-neretvanske županije“ kojemu je nositelj Dubrovačko-neretvanska županija. Jedan od glavnih ciljeva ovog projekta je poboljšanje pristupa primarnoj zaštiti s naglaskom na deprivirana područja kroz ulaganja u potrebe pružatelja usluga zdravstvene zaštite na primarnoj razini.

Prošli tjedan, u okviru provedbe navedenog projekta, u Ambulanti dentalne medicine Goveđari na otoku Mljetu, koncesionarki dr.med.dent. Sanji Trutina Trogrlić isporučena je stomatološka stolica u vrijednosti od 123.500,00 kuna. Podsjećamo da je Dubrovačko-neretvanska županija u kolovozu ove godine uložila 85.862,50 kuna, za popravak i sanaciju objekta i pripadajućeg okoliša Ambulante Babino Polje na Mljetu, temeljem Sporazuma o financiranju radova uređenja objekta i okoliša Ambulante Mljet u Babinom Polju, sveukupne vrijednosti 165.862,50 kuna.

Kroz naredno razdoblje provođenja projekta „Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti domova zdravlja i koncesionara Dubrovačko-neretvanske županije“ očekuje se isporuka i ostale medicinsko-tehničke opreme Domu zdravlja „Dr. Ante Franulović“ i Domu zdravlja Dubrovniku za ambulante na Koločepu, Lopudu i Mljetu te Pelješcu (ambulanta Ston i Janjina) u iznosu oko dva milijuna kuna.

Dubrovačko-neretvanska županija nastavlja s kontinuiranim osiguravanjem kvalitetnijeg standarda zdravstvene zaštite, te će se navedenim ulaganjima kroz provedbu projekta, povećati dostupnost, kvaliteta i učinkovitost pružatelja zdravstvenih usluga na zadovoljstvo žitelja Županije.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

U posljednja 24 sata zabilježeno je 28 novih slučajeva zaraze koronavirusom, dva u Metkoviću

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 28 novih slučajeva zaraze koronavirusom (od čega je 15 utvrđeno brzim antigenskim testom). Radi se o 16 osoba iz Dubrovnika, tri iz Konavala, po dvije iz Blata, Dubrovačkog primorja i Metkovića te po jednoj iz Korčule, Opuzena i Župe dubrovačke.

Ukupno je zaraženo 18 osoba muškog spola i deset osoba ženskog spola, a za njih 13 je utvrđena epidemiološka veza.

Preminule su dvije osobe iz Dubrovnika, jedna ženska osoba (rođ. 1940.) i jedna muška osoba (rođ. 1939.).

Izliječena je 31 osoba: devet iz Metkovića, sedam iz Dubrovnika, četiri iz Blata, tri iz Vele Luke, dvije iz Orebića te po jedna iz Dubrovačkog primorja, Janjine, Konavala, Korčule, Ploča i Župe dubrovačke.

U posljednja 24 sata obrađena su 184 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 37 099 uzoraka.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 20 osoba pozitivnih na koronavirus. Dva pacijenata zahtijevaju intenzivnu skrb i oba su na invazivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji je 598 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je šest kršenja mjere samoizolacije (svih šest na granici). Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 225 slučajeva kršenja samoizolacije (97 na graničnim prijelazima).

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije