Ostanimo u kontaktu

ŽUPANIJA NASTAVLJA ULAGATI U ZDRAVSTVO

Vrijedna medicinska oprema isporučena ambulantama u Veloj Luci i na Mljetu

Objavljeno prije

Zamjenica župana Žaklina Marević sa suradnicima nazočila je u utorak primopredaji digitalnog ortopana vrijednog 122.500,00 kuna Domu zdravlja „Dr. Ante Franulović“ u Veloj Luci. Ovaj vrijedan medicinski uređaja nabavljen je u okviru provedbe projekta „Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti domova zdravlja i koncesionara Dubrovačko-neretvanske županije“ kojemu je nositelj Dubrovačko-neretvanska županija. Jedan od glavnih ciljeva ovog projekta je poboljšanje pristupa primarnoj zaštiti s naglaskom na deprivirana područja kroz ulaganja u potrebe pružatelja usluga zdravstvene zaštite na primarnoj razini.

Prošli tjedan, u okviru provedbe navedenog projekta, u Ambulanti dentalne medicine Goveđari na otoku Mljetu, koncesionarki dr.med.dent. Sanji Trutina Trogrlić isporučena je stomatološka stolica u vrijednosti od 123.500,00 kuna. Podsjećamo da je Dubrovačko-neretvanska županija u kolovozu ove godine uložila 85.862,50 kuna, za popravak i sanaciju objekta i pripadajućeg okoliša Ambulante Babino Polje na Mljetu, temeljem Sporazuma o financiranju radova uređenja objekta i okoliša Ambulante Mljet u Babinom Polju, sveukupne vrijednosti 165.862,50 kuna.

Kroz naredno razdoblje provođenja projekta „Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti domova zdravlja i koncesionara Dubrovačko-neretvanske županije“ očekuje se isporuka i ostale medicinsko-tehničke opreme Domu zdravlja „Dr. Ante Franulović“ i Domu zdravlja Dubrovniku za ambulante na Koločepu, Lopudu i Mljetu te Pelješcu (ambulanta Ston i Janjina) u iznosu oko dva milijuna kuna.

Dubrovačko-neretvanska županija nastavlja s kontinuiranim osiguravanjem kvalitetnijeg standarda zdravstvene zaštite, te će se navedenim ulaganjima kroz provedbu projekta, povećati dostupnost, kvaliteta i učinkovitost pružatelja zdravstvenih usluga na zadovoljstvo žitelja Županije.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

U posljednja 24 sata zabilježen je 41 novi slučaj zaraze koronavirusom, od kojih u Metkoviću 15

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježen je 41 novi slučaj zaraze koronavirusom. Riječ je o sedam muških i devet ženskih osoba iz Dubrovnika (njih 13 ima utvrđenu ep. vezu), četiri muške i 11 ženskih osoba iz Metkovića (osam ima utvrđenu ep. vezu), jednoj muškoj i dvije ženske osobe iz Ploča (jedna osoba ima utvrđenu ep. vezu), jednoj muškoj i dvije ženske osobe iz Vela Luke (svima utvrđena ep. veza), jednoj muškoj i jednoj ženskoj osobi iz Stona (utvrđena ep. veza), jednoj ženskoj osobi iz Orebića (utvrđena ep. veza) i jednoj muškoj osobi iz Slivnog (utvrđena ep. veza).

Izliječeno je 15 osoba: sedam iz Dubrovnik, četiri iz Metkovića te po jedna iz Kule Norinske, Ploča, Korčule i Vela Luke.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 11 osoba pozitivnih na koronavirus. U posljednja 24 sata obrađeno je 206 uzoraka, a od početka pandemije analizirana su ukupno 17 584 uzorka.

.U samoizolaciji su 544 osobe, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno niti jedno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 87 slučajeva kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije