Ostanimo u kontaktu
GALA HOME 1200px

DRAGOVOLJNI RAD

Volonterski centar DOBRA i ove godine dio manifestacije Hrvatska volontira

Objavljeno prije

Volonterski centar DOBRA

Volonterski centar DOBRA je ove, kao i prošle godine dio manifestacije Hrvatska volontira.

Volonteri nisu samo pomagači – ljudi koji pomažu drugom čovjeku ili društvu u cjelini, oni su pokretači i nositelji pozitivnih promjena. Volonterskim djelovanjem izlazimo u društvo, širimo vlastiti krug kontakata, razvijamo i poboljšavamo osobne, socijalne, organizacijske i profesionalne kompetencije čime izravno utječemo na osobni razvoj i veću zaposlenost.

U okviru toga organizirano je pravljenje kola sreće, igre koju namjeravaju pokloniti Domu za odrasle osobe i rehabilitaciju Metković. U aktivnosti su sudjelovali volonteri različitih dobnih skupina. Djeca su izrađivala slova, a u izradi konstrukcije pomogli su stariji volonteri.

Paralelno sa manifestacijom odvijali su se dani otvorenih vrata, tako da su svi zainteresirani posjetitelji mogli ući u prostorije udruge i volonterskog centra DOBRA, dobiti potrebne informacije o djelovanju i radu udruge i volonterskog centra, upoznati se s aktivnostima koje su provodili, ali i onima koje će se tek provoditi. Iz udruge kažu kako su zadovoljni posjećenošću povodom dana otvorenih vrata, bilo je mnogo znatiželjnih prolaznika koji su se zainteresirali za rad udruge, a oni su im dali informacije o tome kako postati volonter i kako postati dio njihove baze volontera koja broji preko 50 volontera. Uz to svi zainteresirani su dobili promotivne materijale poput brošura, priručnika o volontiranju, promotivne majice, šalice i torbe.

ZA OSOBNE POTREBE

17-godišnji mladić uzgajao indijsku konoplju

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske postaje Ploče su jučer, 13. srpnja, u poslijepodnevnim satima, držeći prismotru na brdu iznad mjesta Peračko Blato u Pločama, u zalijevanju manjeg nasada indijske konoplje zatekli 17-godišnjeg mladića.

Biljke su, svaka za sebe, bile posađene u kantama sa zemljom koje su se nalazile na djelomično kultiviranom zemljištu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je maloljetnik indijsku konoplju uzgajao za osobne potrebe, ali i za dalju prodaju zbog čega je kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije