Ostanimo u kontaktu
AKCIJA! Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

PREPORUKA VODOVODA OPUZEN

Vodu bistriti i prokuhavati u Opuzenu, Podgradini i Vlaki

Objavljeno prije

Obavještavamo cijenjene potrošače na području grada Opuzena, te dijela Općine Slivno (Podgradina/Vlaka) da je došlo do povećane mutnoće u vodi.

Pojava zamućivanja vode izvorišta posljedica je izrazito obilnih kiša proteklih dana. Isporučena voda iz ovog izvorišta redovito se klorira i za sada je mikrobiološki ispravna.

Iako ovakva voda nije štetna za zdravlje, ipak preporučamo da se voda za piće prije uporabe pusti da se i staloži te da se nakon toga samo bistri dio prokuha.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Voda se može koristiti za kuhanje, kao i za tuširanje, pranje zubi te ostale sanitarne potrebe.

Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije pojačano će pratiti kretanje mutnoće, slobodnog rezidualnog klora, te ostale fizikalno kemijske i mikrobiološke pokazatelje zdravstvene ispravnosti vode za piće iz spomenutog vodovoda i o tome Vas na vrijeme informirati.

Uprava Vodovoda

 

 

OPĆINA POJEZERJE

Načelnik Borislav Dominiković: Podatak da se samo 32 posto stanovnika Pojezerja izjasnilo kao katolici ne odgovara situaciji na terenu, greška je u popisivačima

Objavljeno prije

Foto: Cropix

Prema najnovijim podatcima o popisu stanovništva stanovnici Općine Pojezerje većinski su se izjasnili kao “ostali kršćani”. U usporedbi sa 2011. godinom najveći nesrazmjer dogodio se upravo u Pojezerju. Prije deset godina ta neretvanska općina brojala je 991 stanovnika od kojih se njih 99,29 posto deklariralo kao katolici. Na popisu 2021. Pojezerje broji 963 stanovnika te tek 32,03 posto katolika te 67,44 posto “ostalih kršćana”.

Zamolili smo za komentar načelnika Pojezerja Borislava Dominikovića:

– Najnovija statistika ne odgovara sitauciji na terenu. Očito je greška u popisivačima koji su  ne znam iz kojih razloga pogrešno ljudima postavljali pitanja i nisu znali  to iskomunicirati.   U nas se u ovih deset godina nije ništa promijenilo, ljudi idu u crkvu, žive svoju vjeru i običaje. Mislim da je došlo do greške prilikom popisivanja kako u našoj općini tako i u cijeloj Hrvatskoj – kaže načelnik Dominiković.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Zanimljivo je da prema popisu 2011. gotovo svi gradovi i općine brojali su više od 90, neki čak i 99 posto katolika, dok su ti postotci u 10 godina pali za 7 do 10, a ponegdje čak 40 posto.

Katolika je trenutno u postotcima najviše u općini Zažablje 98 posto, zatim u općini Dubrovačko primorje 93, pa u Opuzenu 91 te u Metkoviću 90 posto. Sve ostale općine i gradovi pali su ispod 90 posto.

U Konavlima je postotak katolika s 95 posto 2011., pao na 88 posto 2021., a za 6 posto narastao je broj “ostalih kršćana”, piše Dubrovački vjesnik.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije