Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
GAZ Benz 1200x400px
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2

DNEVNO-NOĆNA OSCILACIJA ± 60 CM

Vodostaj Neretve u Metkoviću u 16:30 sati iznosi 246 centimetara, što nas očekuje večeras?

Objavljeno prije

Vodostaj Neretve Metković 19.03.2018.

Ako proteklih dana pratimo vodostaj Neretve u Metkoviću možemo primijetiti da se u više navrata ta brojka dizala u večernjim satima, i to sve do sinoćnjih 238 centimetara. Kako s jutrom ta brojka ipak opadne, čak i za 60-ak centimetara, jutros smo primijetili da je ta brojka različita u odnosu na prethodne dane, odnosno zabilježeno je malo niže opadanje vodostaja, što je i razlog našeg obraćanja.

Naime, jutros u 9:00 sati vodostaj Neretve u Metkoviću je iznosio, ovih dana do sada najviših jutri zabilježenih, 219 cm, a obično ta brojka se kretala oko 170 cm. Ako to usporedimo sa situacijom proteklih dana, kada se tokom dana, odnosno intezivnije u večernjim satima, vodostaj penjao i do +60 centimetara razlike u odnosu na jutro, možemo reći da nas u večernjim satima možda očekuju pa i redovne mjere.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Vodostaj Neretve u Metkoviću u 15 sati je iznosio 239 centimetara.

Vodostaj Neretve u Metkoviću u 16:30 je iznosio 246 centimetara

Sveznalica 7400xXpx

Kako doznajemo ustava i crpke na Duvratu dobro obavljaju svoj posao i za sada nema zabilježenih dojava o preljevima. Problematičan može biti jedino nedovršeni dio nasipa koji se nalazi na bosansko-hercegovačkoj strani, ali kako nam je u razgovoru prije nekoliko dana otkrio g. Joško Erceg iz Hrvatskih voda, u tom slučaju bi se radile box-barijere u Marulićevoj ulici.

Prema dostupnim informacijama, i u Mostaru se bilježi porast vodostaja Neretve. U odnosu na sinoć u 22:45 zabilježenih 787 cm, danas je vodostaj narastao za 19 centimetra te u 15 sati iznosi 806 cm.

Vodostaj Neretve Mostar 19.03.2018.

Da ove brojke ipak nisu toliko alarmantne govori i podatak da je Vodostaj Neretve u Mostaru tijekom poplave 2010. godine prelazio i 1100 cm.

Također nije zanemariv ni podatak da se razina mora u posljednjih 80 godina podigla za 20 cm, te plime koje su izraženije u proteklih nekoliko dana, kojima vodostaj oscilira ±20 cm, jake oborine, sve to skupa doprinosi većem vodostaju.

Možemo se jedino uzdati u struku koja sve to skupa budno prati i nadamo se da uz današnju infrastrukturu nikad više se neće ponoviti 2010. godina.

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije