Ostanimo u kontaktu

VODOOPSKRBA

Voda s izvorišta u Doljanima nije za piće, u Prudu i dalje prisutna mutnoća

Objavljeno prije

Voda iz vodovoda

Temeljem tekućeg ispitivanje vode za piće od dana 19. listopada 2015. sa izvorišta Doljani daje se slijedeća obavijest: U vodoopskrbnoj mreži grada Metkovića došlo je do pojave povećane koncentracije klorida čije su vrijednosti iznad graničnih vrijednosti MDK. Neki građani to mogu osjetiti kao slankast okus vode. Takva voda NE ODGOVARA Zakonu o vodi za ljudsku potrošnju (N.N. 56/13) jer prema čl. 48. Zakona rezultati ispitivanja za parametar kloridi NISU SUKLADNI prilogu I Pravilnika o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće (N.N. 47/08).

Izvorište u Doljanima trenutačno opskrbljuje slijedeća područja:

  • Grad Metković
  • Naselje Dubravica i Glušci
  • Općina Zažablje
  • Naselje Doljani (BIH)
  • Naselje Krvavac 2

Za nevedena područja voda nije za piće!!

Svih prethodnih dana u vodoopskrbnoj mreži grada Metkovića koncentracije klorida su bile ispod graničnih vrijednosti MDK.

Izvorište u Prudu trenutačno opskrbljuje slijedeća opdručja:

  • Naselja Prud i Vid

Za nevedena područja vodu prokuhati prije uporabe!!

I prema današnjim rezultatima Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije u uzorcima vodovodne mreže iz izvorišta Prud (uzorci uzeti iz vodovodne mreže u Prudu i Vidu) vrijednosti mutnoće još su iznad zadanih vrijednosti ta kao takvi ne udovoljavaju Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće (N.N. 47/08). Pojačana mutnoća prisutna je u vodovodnim mrežama koje se opskrbljuju tom vodom (mjesta: Prud i Vid).

Pojava zamućivanja vode ovog izvorišta posljedica je izrazito obilnih kiša i većeg vodostaja rijeka i pritoka u širem području rijeke Neretve.

Isporučena voda iz ovog izvorišta redovito se klorira i za sada je mikrobiološki ispravna. Iako ovakva voda nije štetna za zdravlje, ipak preporučamo da se voda za piće prije uporabe pusti da se istaloži te da se nakon toga bistri dio prokuha. Voda se može koristiti za kuhanje, kao i za tuširanje, pranje zubi te ostale sanitarne potrebe.

Tvrtka METKOVIĆ d.o.o. za vodoopskrbu i odvodnju otpadnih voda će odmah reagirati čim se na izvorištu u Prudu mutnoća spusti ispod zadanih vrijednosti te kad voda za piće u potpunosti bude udovoljavala Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće (N.N. 47/08)

Vodovod Metković konstantno prati stanje na čitavom području vodoopskrbne mreže i korisnici će o svim promjenama biti pravovremeno obaviješteni.

Metković d.o.o.
za vodoopskrbu I odvodnju otpadnih voda,
Direktor Matko Jerković dipl. ing.

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250
Grey&Pardino Pub Kviz 300px

Najčitanije