Ostanimo u kontaktu

ODLUKU O KOMUNALNOM REDU TREBA POŠTIVATI

Vlasnici i korisnici poljoprivrednih površina, građevinskih i drugih zemljišta, iste moraju i održavati

Objavljeno prije

Grad Metković je u više navrata građanima Metkovića uz potpise voditelja odsjeka i komunalnih redara upućivao obavijesti vlasnicima zapuštenih i neurednih poljoprivrednih površina, građevinskih i drugih zemljišta, kako bi ih podsjetio na obveze iz Odluke o komunalnom redu Grada Metkovića.

U tim obavijestima (i člancima Odluke) naglašava se da su vlasnici odnosno korisnici zelenih površina uz poslovne i stambene objekte, livade, korisnici građevinskih zemljišta i sličnih površina koje su u kontaktu s javnom površinom, dužni održavati te površine na način da trava ne bude viša od 20 centimetara. Osim toga dužni su redovito rezati živicu, uklanjati šikaru i smeće, sanirati građevinski otpad, plijeviti grmlje i rezati suhe grane te uklanjati stabla koja ugrožavaju sigurnost ljudi i imovine na javnim površinama.

Uz to, a prema člancima Odluke, piše da će u slučaju ako se zelena površina i posude s ukrasnim biljem ne održavaju, komunalni redar narediti (baš tako piše) njihovom vlasniku ili korisniku da se uklone uočeni nedostaci.

Nastavno na to, kaže se da će se, ukoliko spomenuti ne postupe prema Odluci u ostavljenom roku ti nedostatci ukloniti preko treće osobe a na trošak vlasnika odnosno korisnika.

U mjerama za uređivanje i održavanje poljoprivrednih rudina su održavanje živica i međa, poljskih putova i kanala, sprječavanje zasjenjivanja susjednih čestica te sadnja i održavanje vjetrobranskih pojasa.

U jednoj od obavijesti Grada navodi se i mišljenje komunalnih redara da su uredne površine u interesu svih građana jer se tako smanjuju populacije štetočina i kocentracija štetnih alergena.

Obavijesti komunalnih redara čitali smo i tijekom 2018. godine, kada su učinjeni odgovarajući pomaci. Međutim, i danas postoje nogostupi, ulice, i javne površine kojima zbog raslinja s privatnih posjeda pješacima nije moguće sigurno hodati. Zbog sigurnosti građana i razvoja niza turističkih aktivnosti mislimo da je vrijeme za konkretniju aktivnost uklanjanja raslinja bez obzira na to jesu li poznati vlasnici ili korisnici.

Metković, naime, nije više mali provincijski gradić u kojemu se spomenute pojave mogu tolerirati.

Nastavi čitati

IZNENADNA SMRT GRADONAČELNIKA ZAGREBA

Jambo se dirljivom porukom oprostio od prijatelja Bandića: ‘Tvoja pomoć gradu Metkoviću ostat će zauvijek upamćena’

Objavljeno prije

Bivši gradonačelnik Metkovića Stipo Gabrić Jambo se dirljivom porukom oprostio od iznenada preminulog gradonačelnika Zagreba Milana Bandića.

Nisam ni slutio da će naš zadnji susret uistinu biti i posljednji…

Tvoja pomoć gradu Metkoviću ostat će zauvijek upamćena, a Zagreb si svojom vizijom učinio gradom koji je na ponos svima nama.

Sve što si u životu postigao, postigao si svojim radom. Vrijednim rukama. Ranim buđenjima i ne stajanjem do noćnih sati. To se ne uči, s tim se čovjek rodi.

Zagreb će vidjeti još puno gradonačelnika, ali upitno je hoće li se opet pojaviti tebi sličan. Ako bude volio Zagreb samo dijelom koliko si ga ti volio, voljet će ga neizmjerno.

Tako si volio i svoje prijatelje i na tome ti hvala.

U tvoju čast danas dižem čašu, Gradonačelniče, Prijatelju, Brate.

Neka ti je laka hrvatska zemlja.

Podsjetimo, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić preminuo je noćas u bolnici Sveti Duh od posljedica srčanog udara.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl4 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije