ODLAZAK BIVŠEG MINISTRA

Vlaho Orepić istupio iz Kluba zastupnika Mosta

Objavljeno 12. prosinca 2017. u kategorijama: Hrvatska, News, Politika.

Ministar MUP-a Vlaho Orepić u Marulićevoj

Bivši ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić u Saboru se obratio novinarima, prenosi N1.

Orepić je rekao da se sužavaju prostor i mehanizmi za realizaciju same ideje Mosta. “Zbog toga sam odlučio istupiti iz Kluba zastupnika Mosta”, rekao je Orepić.

– Već duže vrijeme nastojim potaknuti, istaknuti na unutarnju organizaciju i djelovanje na terenu. Iscrpio sam sve mogućnosti za to. Naše društvo nalazi se u iznimno složenim i zahtjevnim okolnostima, smatram da nepotrebna konfliktna politika nema prostora ni vrijeme i treba je zamijeniti jednom jasnom, korisnom, životnom politikom – rekao je Orepić.

– Istupio sam zato što ideju Mosta želim potkrijepiti idejama koje će biti bitne cijelom društvu, a ne samo dijelu njega. To podrazumijeva okupljanje stručnih, samoostvarenih ljudi, koji će objektivno moći ostvariti te ciljeve. Nastojat ću u Saboru biti glas takvih samoostvarenih ljudi, koji nisu ideološki opterećeni, kako onih u Mostu, tako onih izvan njega. Nastojat ću politiku kao sredstvo vratiti narodu i izvesti iz lokalnih okvira. Moje političko djelovanje bit će usmjereno postizanju jedne pristojne uljuđene, uređene, građanske Hrvatske – zaključio je Orepić.

Istupanje Vlahe Orepića iz Kluba zastupnika Mosta za N1 komentirao je predsjednik Mosta Božo Petrov.

– Nisu mi jasni motivi Vlahe Orepića, ako se igdje mogao ostvariti onda je to Most – rekao je Petrov. Žao mu je, kaže, što Orepić to nije kazao sutra na Klubu zastupnika Mosta.

Kako je Most danas napustio i Martin Pauk, Petrov je upitan je li to osipanje stranke.

– Ali isto tako su nam i drugi ljudi prišli, Most je raznovrstan – odgovorio je.

preneseno s jutarnji.hr

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari