Ostanimo u kontaktu

MALA GOSPA

Vjernici u Doljanima svečano proslavili blagdana rođenja Blažene Djevice Marije

Objavljeno prije

Brojni vjernici na području doline Neretve, Pojezerja i susjedne Hercegovine proslavili su blagdan rođenja Blažene Djevice Marije odnosno blagdan Male Gospe.

Nakon trodnevnica, u svim crkvama služe se svete mise na kojima propovijedaju ugledni crkveni velikodostojnici, a na misama i u procesijama okupilo se mnoštvo vjernika.

U susjednim Doljanima na jutarnjim misama okupilo se mnoštvo vjernika. Prisustvovali smo svečanom misnom slavlju u 18 sati koje je predvodio župnik iz Dračeva don Vinko Raguž.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Po običaju bilo je vrlo svečano, donosimo nekoliko fotografija.

GKS METKOVIĆ

U srijedu koncert pijanista Zorana Velića

Objavljeno prije

U Galeriji Gradskoga kulturnog središta u srijedu, 27. listopada u 19:30 koncert će održati pijanist Zoran Velić.

Glazbenu je naobrazbu započeo u Glazbenoj školi Josipa Hatzea u Splitu, u klasi prof. Kosovke Čudine. Diplomirao je 2008. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Đ. Stanettija i gostujućeg profesora K. H. Kammerlinga, kod kojeg je 2009. završio i postdiplomski studij na Mozarteumu u Salzburgu.

Pod ravnanjem Ivana Repušića, nastupao je sa Splitskim komornim orkestrom, a potom i sa Orkestrom HNK u Splitu, pod dirigentskom palicom Pavla Dešpalja i Harija Zlodre. Pod ravnanjem Vjekoslava Šuteja nastupao je i sa Zagrebačkom filharmonijom, a pod ravnanjem Tomislava Fačinija i sa Simfonijskim orkestrom HRT-a. Kao solist je nastupio i uz Zagrebačke soliste, a u studenom 2020. održao je recital pri ciklusu Pleyel Svetislava Stančića u Zagrebu.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Član je udruge MAG (mladi akademski glazbenici), a zaposlen je na Muzičkoj akademiji u Splitu kao umjetnički suradnik pri pjevačkom odsjeku. Dobitnik je brojnih državnih i inozemnih nagrada.

Organizator koncerta je Ustanova za kulturu i sport Metković, a omogućili su ga Ministarstvo kulture i medija RH te Grad Metković.

Pijanist Zoran Velić u GKS-u

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije