Ostanimo u kontaktu

HSŠKD NARONA

Vinkovački lađari darovali tri čamca Kajak-kanu klubu Sv. Vid

Objavljeno prije

4

Vinkovački lađari za svoj osmi nastup na Maratonu lađa već petu godinu imaju Vid kao baznu stanicu. Dugogodišnje  prijateljstvo ovih su dana potvrdili još jednim zajedničkim projektom.

Naime, poznanstvom profesora Stjepana Sertića i Marka Marušića, dugogodišnjeg predsjednika Udruge lađara Neretve i Domagojevih gusara stvorila se ideja o razmjeni iskustava i osposobljavanju mladih vještinama koje u pojedinom kraju nema.

Tako su  Vinkovčani izgradili tri lađe prilagođene njihovom Bosutu (sličnog oblika ali s ravnim dnom), već dvije godine održavaju se i lađarske utrke u Vinkovcima a u pripremi je rad sa školskom djecom iz dvadesetak škola lađarenje kao dodatna športska aktivnost đaka.

U isto vrijeme Vinkovčani su pripomogli u nabavi kajak i kanu čamaca o čemu smo već pisali prošlo ljeto. Da bi se stvorili osnovni preduvjeti za ozbiljan početak rada kajak-kanu kluba Sv VID ovaj put dopremljena su još tri plovila. Plovila su ustupljena besplatno. Na nositelju društvenog života u mjestu HSŠKD NARONA ostaje u obvezi podmiriti putne troškove dostave  plovila.

Tekst/foto: domagojevi-gusari.vid.hr

Najčitanije