Ostanimo u kontaktu
MALIŠIĆ Full Banner 1200px

DUBROVNIK FESTIWINE 2018.

Vinarija Terra Madre predstavila svoja vrhunska vina ‘Plavac mali’ i ‘Pošip’

Objavljeno prije

U Dubrovniku je 20. i 21. travnja održana središnja izložba vina u sklopu 5. Vinskog festivala Dubrovnik FestiWine.

Svoja vrhunska vina sa najmlađeg vinogorja u Hrvatskoj, vinogorja Komarna, pretstavila je i Vinarija Terra Madre. Ugostitelji, hoteljeri, vinski profesionalci, kao i svi ostali posjetitelji, mogli su uživati u kapljicama dobrog vina na središnjoj izložbi koja se ove godine održavala u Sunset beach Uvali Lapad. Vinarija Terra Madre svojim je vrhunskim vinima Plavcem malim i Pošipom privukla znatiželjne posjetitelje, kao i uvažene goste poput ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, župana Dubrovačko-neretvanskog g. Nikolu Dobroslavića, gradonačelnika Grada Metkovića g. Dalibora Milana i ostale predstavnike županije, te naših susjednih gradova i općina.

Ovu priliku smo iskoristili da porazgovaramo s jednim od suvlasnika Vinarije Terra Madre, g. Davorom Martinovićem, koji nam je rekao:

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

– Cilj je bio predstaviti se novim berbama, osobito Plavcem malim kod kojeg imamo veliki potencijal s čime bi proširili naše tržište. On je još zrel i treba sačekati da dodatno omekša, ali rezultati su zasada odlični te je analiza pokazala kako opet zadržavamo kvalitetu vrhunskog vina.

Trenutno su na oko 17 ha vinograda poslije kišovitog proljeća, krenuli radovi. Korovi su izuzetno visoki te inzistiraju mnogo ručnog rada i brige, što zahtijeva ekološki certifikat čime se u Vinariji Terra Madre osobito ponose. Prema viđenom, loza je krenula dobro i nadziru se prvi plodovi kojih će biti obilato.

Sama Vinarija počela je primati prve goste, pa nas je tako prije par dana posjetila grupa mladih enologa iz Francuske koji su se oduševili samom vinarijom i položajem vinograda te izuzetnom kvalitetom vina, – otkrio nam je Martinović te dodao da puno očekuju od planirane Vinske ceste koja će dodatno obogatiti turistički sadržaj i povezati vinare iz cijelog Vinogorja, za kojeg s pravom kaže da ima jedan od najboljih pogleda na Jadranu, jer zaista imaju što za pokazati.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Dio Ulice Stjepana Radića u četvrtak ujutro bez el. energije

Objavljeno prije

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Obavještavaju se korisnici el. energije da će uslijed redovnog održavanja mreže niskog napona u TS 10(20)/0,4 METKOVIĆ 33 isporuka električne energije biti obustavljena u četvrtak, 20.01.2022.godine u vremenu od 09,00 do 11,00 sati.

Bez električne energije bit će korisnici:

– Ulice Stjepana Radića od kućnog broja 42. do 61.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

NAPOMENA :
U slučaju prijevremenog završetka radova, napon će biti pušten ranije.
U slučaju nepovoljnih meteoroloških uvjeta prekid će biti odgođen, a naredni će se uredno oglasiti.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Slatki blagdani Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije