Ostanimo u kontaktu

DUBROVNIK FESTIWINE 2018.

Vinarija Terra Madre predstavila svoja vrhunska vina ‘Plavac mali’ i ‘Pošip’

Objavljeno prije

Dubrovnik FestiWine 2018.

U Dubrovniku je 20. i 21. travnja održana središnja izložba vina u sklopu 5. Vinskog festivala Dubrovnik FestiWine.

Svoja vrhunska vina sa najmlađeg vinogorja u Hrvatskoj, vinogorja Komarna, pretstavila je i Vinarija Terra Madre. Ugostitelji, hoteljeri, vinski profesionalci, kao i svi ostali posjetitelji, mogli su uživati u kapljicama dobrog vina na središnjoj izložbi koja se ove godine održavala u Sunset beach Uvali Lapad. Vinarija Terra Madre svojim je vrhunskim vinima Plavcem malim i Pošipom privukla znatiželjne posjetitelje, kao i uvažene goste poput ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, župana Dubrovačko-neretvanskog g. Nikolu Dobroslavića, gradonačelnika Grada Metkovića g. Dalibora Milana i ostale predstavnike županije, te naših susjednih gradova i općina.

Ovu priliku smo iskoristili da porazgovaramo s jednim od suvlasnika Vinarije Terra Madre, g. Davorom Martinovićem, koji nam je rekao:

– Cilj je bio predstaviti se novim berbama, osobito Plavcem malim kod kojeg imamo veliki potencijal s čime bi proširili naše tržište. On je još zrel i treba sačekati da dodatno omekša, ali rezultati su zasada odlični te je analiza pokazala kako opet zadržavamo kvalitetu vrhunskog vina.

Trenutno su na oko 17 ha vinograda poslije kišovitog proljeća, krenuli radovi. Korovi su izuzetno visoki te inzistiraju mnogo ručnog rada i brige, što zahtijeva ekološki certifikat čime se u Vinariji Terra Madre osobito ponose. Prema viđenom, loza je krenula dobro i nadziru se prvi plodovi kojih će biti obilato.

Sama Vinarija počela je primati prve goste, pa nas je tako prije par dana posjetila grupa mladih enologa iz Francuske koji su se oduševili samom vinarijom i položajem vinograda te izuzetnom kvalitetom vina, – otkrio nam je Martinović te dodao da puno očekuju od planirane Vinske ceste koja će dodatno obogatiti turistički sadržaj i povezati vinare iz cijelog Vinogorja, za kojeg s pravom kaže da ima jedan od najboljih pogleda na Jadranu, jer zaista imaju što za pokazati.

Knjiga fra Vjeke Vrčića ‘Neretvanske župe’
Restoran Pizzeria Milano

Najčitanije