Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

EDUKACIJA DJECE KROZ IGRU

Vila Zubolina i Zub educirali djecu o oralnom zdravlju i higijeni

Objavljeno prije

Vila Zubolina i Zub - Gradska knjižnica

U Gradskoj knjižnici Metković jučer je bilo veselo. Mnoštvo djece uživalo je u različitimi igrama i druženju s vilom Zubolinom i Zubom koji su im kroz zabavan način ukazali na važnost održavanja oralnog zdravlja.

Udruga ‘Zubolina’, koju vode studenti dentalne medicine u Splitu, predvođeni predsjednikom Robertom Čepo i našom Metkovkom, Anteom Pipinić, koja je i incijator njihove aktivnosti u Metkoviću, želi doprinijeti unaprjeđenju oralnog zdravlja i oralnih navika u Hrvatskoj te za cilj ima edukaciju djece o oralnom zdravlju i oralnoj higijeni. Nastoji kod djece smanjiti strah od stomatologa te na njima prihvatljiv način podignuti svijesti o oralnom zdravlju.

Na edukaciji su sudjelovala djeca od 3 do 10 godina, a nakon završene edukacije svi su dobili diplome i prigodne poklone!

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl5 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije