Ostanimo u kontaktu

GRADSKO VIJEĆE

Vijećnik Siniša Bebić ukazao na nedostatak ginekologa u Domu zdravlja

Objavljeno prije

Siniša Bebić, HSU

Veoma aktivni gradski vijećnik Siniša Bebić (koalicija SDP-HSU) na svakoj sjednici raspravlja o svakoj točki dnevnoga reda, a po završetku aktivan je i u postavljanju vijećničkih pitanja, pa je tako bilo i na posljednjoj sjednici održanoj u utorak.

Naime, Bebić je rekao da mu svakodnevno pišu žene iz Metkovića i okolice i iznose svoje probleme prilikom ginekoloških pregleda u Domu zdravlja. Ti problemi odnose se na nedostatak ginekologa u Domu zdravlja pa su trudnice i ostale žene prisiljene odlaziti u Ploče, Ljubuški, Mostar i druge gradove kako bi obavile preglede. Na sjednici je pojašanjeno da je dr. Ahmet Bubica na bolovanju, da iskusni dr. Mihovil Jeramaz dolazi povremeno, a preglede obavlja dr. Živko Matuško koji je i gradonačelnik Neuma. Žene kojima su potrebni pregledi i trajna ginekološka skrb odlaze u druge gradove. Međutim, zbog velikog broja pacijenata ginekologinja u Pločama ne može prihvatiti sve zainteresirane pa se problemi impliciraju.

Nakon Bebićeva izlaganja, gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan rekao je da je osnovni problem u tomu što na tržištu nema dovoljan broj ginekologa. Nakon svega jedino se nameće zaključak o potrebi rješavanja toga ozbiljnog pitanja, a u suradnji jedinica lokalne samouprave, Županije, Doma zdravlja i Ministartsva zdravstva RH.

Želimo li trudnicama i svim drugim ženama omogućiti ustavom zajamčenu mogućnost zdravstvene skrbi, posebice ginekološke preglede i praćenje tijeka trudnoće, tada rješavanje toga pitanja može i mora se smatrati jednim od najvećih prioriteta u razvoj lokalne zajednice.

Piše: Pero  Jakić / Metković NEWS

ZIMSKE RADOSTI

U Metkoviću pada snijeg! /FOTO-VIDEO/

Objavljeno prije

Foto/Video: Dalibor Čutura / Metković NEWS

Prve pahulje snijega počele su padati u utorak, 8. siječnja, u večernjim satima na području Metkovića. Živa u termometru spustila se na 0°, a prve pahulje pojavile su se oko 19.30 sati.

Prognoza za večeras je najavila pad temperatura i snijeg, koji bi se ovoga puta moga zadržati malo duže.

2012., 2015. i evo 2019. godine u Metkoviću bi mogli uživati u zimskim radostima.

Pratite Metković NEWS, izvještavati ćemo Vas slikom i videom.

Metković 19,30 sati:

Centar Metkovića, 22,45 sati

Nastavi čitati

U SIJEČNJU BESPLATNI TRENINZI

Karate klub Metković upisuje nove članove

Objavljeno prije

Karate klub Metković

Tijekom mjeseca siječnja 2019. Karate klub Metković nudi BESPLATNE TRENINGE svim zainteresiranim od 6 godina pa nadalje, da se u tom vremenu upoznaju sa ovom drevnom vještinom samoobrane i sportom koji razvija motoriku cijelog tijela, jedan od sportova i kojeg doktori preferiraju za mlađe uzraste, kao bazični sport za daljnje sportsko razvijanje djeteta.

Pored učenja karatea, u klubu treniraju vrhunski treneri od kojih tri posjeduju trenerske diplome, smjer karate, od Kinezoloških fakulteta i Hrvatskog olimpijskog odbora.

Trenira se u novom, tek napravljenom klimatiziranom, toplom i ugodnom prostoru kluba, prilagođenom ovom sportu, sa svom potrebnom opremom za karate i kondicijski program kroz 8 postojećih sprava za vježbanje, u samom centru grada.

– Postanite član Karate kluba Metković, koji sad broji 92 člana, trenirajte sa Balkanskim viceprvacima, reprezentativcima Hrvatskog karate saveza, putujte i budite natjecatelj  na blizu 30 turnira tijekom godine i družite se na svim klupskim manifestacijama.

Karate klub Metković daje garanciju da će svako dijete u klubu postati samouvjerenije u sebe, fizički jače, biti poslušnije, poštivati sebe, vršnjake , starije i sve vrijednosti klupskog kodeksa, – poručuju iz KK Metković.

Dođite na adresu kluba Kneza Branimira 4, (bivša Lesnina-Anaid) iznad igraonice Zvrk, ponedjeljkom srijedom i petkom od 17,25 do 22,00 sata ili nazovite na 098 171 36 36.

Sve o Karate klubu Metković možete vidjeti na web adresi kluba www.kkmetkovic.hr.

Nastavi čitati

Najčitanije