GRADSKO VIJEĆE

Vijećnik Siniša Bebić ukazao na nedostatak ginekologa u Domu zdravlja

Objavljeno 18. listopada 2018. u kategorijama: Metković, News.

Siniša Bebić, HSU

Veoma aktivni gradski vijećnik Siniša Bebić (koalicija SDP-HSU) na svakoj sjednici raspravlja o svakoj točki dnevnoga reda, a po završetku aktivan je i u postavljanju vijećničkih pitanja, pa je tako bilo i na posljednjoj sjednici održanoj u utorak.

Naime, Bebić je rekao da mu svakodnevno pišu žene iz Metkovića i okolice i iznose svoje probleme prilikom ginekoloških pregleda u Domu zdravlja. Ti problemi odnose se na nedostatak ginekologa u Domu zdravlja pa su trudnice i ostale žene prisiljene odlaziti u Ploče, Ljubuški, Mostar i druge gradove kako bi obavile preglede. Na sjednici je pojašanjeno da je dr. Ahmet Bubica na bolovanju, da iskusni dr. Mihovil Jeramaz dolazi povremeno, a preglede obavlja dr. Živko Matuško koji je i gradonačelnik Neuma. Žene kojima su potrebni pregledi i trajna ginekološka skrb odlaze u druge gradove. Međutim, zbog velikog broja pacijenata ginekologinja u Pločama ne može prihvatiti sve zainteresirane pa se problemi impliciraju.

Nakon Bebićeva izlaganja, gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan rekao je da je osnovni problem u tomu što na tržištu nema dovoljan broj ginekologa. Nakon svega jedino se nameće zaključak o potrebi rješavanja toga ozbiljnog pitanja, a u suradnji jedinica lokalne samouprave, Županije, Doma zdravlja i Ministartsva zdravstva RH.

Želimo li trudnicama i svim drugim ženama omogućiti ustavom zajamčenu mogućnost zdravstvene skrbi, posebice ginekološke preglede i praćenje tijeka trudnoće, tada rješavanje toga pitanja može i mora se smatrati jednim od najvećih prioriteta u razvoj lokalne zajednice.

Piše: Pero  Jakić / Metković NEWS

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari