Ostanimo u kontaktu

GRADSKO VIJEĆE

Vijećnik Siniša Bebić ukazao na nedostatak ginekologa u Domu zdravlja

Objavljeno prije

Siniša Bebić, HSU

Veoma aktivni gradski vijećnik Siniša Bebić (koalicija SDP-HSU) na svakoj sjednici raspravlja o svakoj točki dnevnoga reda, a po završetku aktivan je i u postavljanju vijećničkih pitanja, pa je tako bilo i na posljednjoj sjednici održanoj u utorak.

Naime, Bebić je rekao da mu svakodnevno pišu žene iz Metkovića i okolice i iznose svoje probleme prilikom ginekoloških pregleda u Domu zdravlja. Ti problemi odnose se na nedostatak ginekologa u Domu zdravlja pa su trudnice i ostale žene prisiljene odlaziti u Ploče, Ljubuški, Mostar i druge gradove kako bi obavile preglede. Na sjednici je pojašanjeno da je dr. Ahmet Bubica na bolovanju, da iskusni dr. Mihovil Jeramaz dolazi povremeno, a preglede obavlja dr. Živko Matuško koji je i gradonačelnik Neuma. Žene kojima su potrebni pregledi i trajna ginekološka skrb odlaze u druge gradove. Međutim, zbog velikog broja pacijenata ginekologinja u Pločama ne može prihvatiti sve zainteresirane pa se problemi impliciraju.

Nakon Bebićeva izlaganja, gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan rekao je da je osnovni problem u tomu što na tržištu nema dovoljan broj ginekologa. Nakon svega jedino se nameće zaključak o potrebi rješavanja toga ozbiljnog pitanja, a u suradnji jedinica lokalne samouprave, Županije, Doma zdravlja i Ministartsva zdravstva RH.

Želimo li trudnicama i svim drugim ženama omogućiti ustavom zajamčenu mogućnost zdravstvene skrbi, posebice ginekološke preglede i praćenje tijeka trudnoće, tada rješavanje toga pitanja može i mora se smatrati jednim od najvećih prioriteta u razvoj lokalne zajednice.

Piše: Pero  Jakić / Metković NEWS

ZIMSKE RADOSTI

U Metkoviću pada snijeg! /FOTO-VIDEO/

Objavljeno prije

Foto/Video: Dalibor Čutura / Metković NEWS

Prve pahulje snijega počele su padati u utorak, 8. siječnja, u večernjim satima na području Metkovića. Živa u termometru spustila se na 0°, a prve pahulje pojavile su se oko 19.30 sati.

Prognoza za večeras je najavila pad temperatura i snijeg, koji bi se ovoga puta moga zadržati malo duže.

2012., 2015. i evo 2019. godine u Metkoviću bi mogli uživati u zimskim radostima.

Pratite Metković NEWS, izvještavati ćemo Vas slikom i videom.

Metković 19,30 sati:

Centar Metkovića, 22,45 sati

Nastavi čitati
ZADRUGA BRANITELJA GORAČIĆI – Čestitka

Najčitanije