Ostanimo u kontaktu
MALIŠIĆ Full Banner 1200px

PROBLEM LUTAJUĆE STOKE U LUKAMA KOD OPUZENA

VIDEO Bezer priznao da su krave njegove, te da nema zemlju na kojoj bi ih držao

Objavljeno prije

Uzaludni su bili i pokušaji načelnika općine Kula Norinska Nikole Krstičevića i veterinarskog inspektora da se stoka koja tumara okolo oduzme vlasniku Draganu Bezeru.

Životinje su bez ikakvog nadzora osim kad se skuplja telad za ubijanje, što klanjem, što iz puške. Izlaze na prometnice, pa je tako prije nekoliko mjeseci, u noćnim satima, došlo do prometne nesreće u kojoj je vozač automobila udario u kravu na cesti. Došlo je do veće materijalne štete, ali, na sreću, bez ljudskih žrtava, pri čemu je gospodin Bezer izjavio da to nije njegova krava, i nikom ništa. Svako malo vlak pregazi kravu ili više njih i opet nikom ništa – iznosi nam naš sugovornik dramatičnu situaciju na predjelu Luke, koji administrativno pripada gradu Opuzenu.

Farma krava

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Stanovnici Krvavca, kojima goveda i ovce pričinjavaju najveće štete, tvrde da Dragan Bezer za ispašu svojih krava koristi više od 250 hektara površina koje su upisane kao oranice. Unatoč tomu što stoku drži ilegalno, dobivao je poticaje od Ministarstva poljoprivrede sve do unatrag tri godine, kada su mu ukinuti jer nije želio vaditi krv životinjama i testirati ih na bolesti. Od tada ne smije ni prodavati meso i sve što čini je na crno.

Iako mu je izdana zabrana prometa životinjama, Bezer uredno ubija telad i prodaje ih na crno, bez ikakve zdravstvene kontrole. Meso završava u lokalnim mesnicama, pa čak i preko granice u susjednoj BiH, kazao nam je naš sugovornik.

Po zadnjim informacijama, Ministarstvo poljoprivrede naložilo je lovcima odstrel stoke, međutim kako doznajemo, lovci nisu za ubijanje tih životinja.

Lutajuća stoka u Lukama kod Opuzena

Video prilog donosi Al Jazeera Balkans. Foto video printscreen.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Dio Ulice Stjepana Radića u četvrtak ujutro bez el. energije

Objavljeno prije

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Obavještavaju se korisnici el. energije da će uslijed redovnog održavanja mreže niskog napona u TS 10(20)/0,4 METKOVIĆ 33 isporuka električne energije biti obustavljena u četvrtak, 20.01.2022.godine u vremenu od 09,00 do 11,00 sati.

Bez električne energije bit će korisnici:

– Ulice Stjepana Radića od kućnog broja 42. do 61.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

NAPOMENA :
U slučaju prijevremenog završetka radova, napon će biti pušten ranije.
U slučaju nepovoljnih meteoroloških uvjeta prekid će biti odgođen, a naredni će se uredno oglasiti.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Slatki blagdani Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije