Ostanimo u kontaktu

JUŽNO BOJIŠTE

Veterani IV. Gardijske brigade posjetili nekadašnju prvu crtu bojišta i spomen-obilježja

Objavljeno prije

Veterani 4. gardijske brigade Dubrovačko-neretvanske županije posjetili su nekadašnju prvu crtu bojišta na području Stona prisjetivši se teških terena 1991. – 92. godine zapalivši svijeće kod spomen obilježja poginulim suborcima. Pritom su uredili pojedina zapuštena i obrasla spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima.

Kod spomen-obilježja poginulim vitezovima 4. gardijske brigade pok. Goranu Kliškiću i Ivici Vuci na Bistrini danas su se okupili članovi obitelji, brojni prijatelji, suborci, predstavnici braniteljskih udruga, načelnici općina i Splitsko-dalmatinske županije kako bi odali počast poginulim junacima povodom 27. godišnjice pogibije.

Izaslanstva su položila vijence i zapalila svijeće pred spomenicima.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

Potvrđena prisutnost britanskog soja virusa u DNŽ

Objavljeno prije

U Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije stigli su rezultati za dio uzoraka testova na COVID-19, koji su poslani na sekvencioniranje kako bi se utvrdila eventualna prisutnost novih sojeva virusa.

Od pristiglih 14 uzoraka, za njih tri je utvrđeno da su britanski soj, a radi se o uzorcima dvije osobe s područja Konavala i jedne osobe iz Dubrovnika.

Budući da se britanski soj i do 50 posto brže širi od originalnog koronavirusa, to je vjerojatno ubrzalo širenje virusa na širem dubrovačkom području.

Pozivamo još jednom sve sugrađane na striktno pridržavanje epidemioloških mjera. Pridržavanje istih najbolja su zaštita od brzog širenja virusa, posebice kada govorimo o novom, britanskom soju.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl4 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije