Ostanimo u kontaktu

IN HOC SIGNO VINCES

Veterani 4. gbr sa svojim muralom u Sportskoj ulici i mimohodom obilježit će 25 godina Oluje – 25 godina pobjede

Veterani 4. gardijske brigade nacrtali su mural s grbom ispred u 9 sati kreću u mimohod sa velikom hrvatskom zastavom i latisnkim sloganom IN HOC SIGNO VINCES sa grba četvrte, do spomenika poginulim braniteljima na trgu kralja Tomislava

Objavljeno prije

25.OBLJETNICA OLUJE – 25 GODINA POBJEDE Za nekoliko dana obilježavamo 25. obljetnicu VRO OLUJA kojom su oslobođeni okupirani krajevi RH. Udruga veterana 4.gbr DNŽ u toj prigodi proslaviti će obljetnicu u nedjelju 2.kolovoza. Iako je bilo interesa, odustali su od organiziranog odlaska u Knin zbog aktualne situacije oko pandemije COVID19. U središtu Metkovića u čast 25. obljetnice OLUJE nacrtali su mural s grbom 4.gardijske brigade ispred kojeg će jutros u 9 sati krenuti mimohod sa velikom hrvatskom zastavom i latisnkim sloganom IN HOC SIGNO VINCES (u ovom ćeš znaku pobijediti) sa grba četvrte, do spomenika poginulim braniteljima na Trgu Kralja Tomislava u Metkoviću gdje će zapaliti svijeće i položiti vijenac. Svečanost će nastaviti uz turnir na buće članova. Za ovu prigodu z ačlanove izradili su i unikatne dresove s kockicama i logom četvrte.

Prije dvije godine u grad smo doveli padobranske skokove, po prvi put u dolini Neretve, za ovu veliku obljetnicu imali smo velike planove, ističu u udruzi. U suradnji s gradom Metkovićem i MORH-om po prvi put je trebao biti TT zbor OSRH gdje bi naši sugrađani imali priliku vidjeti BOV Patria, tenk T84 i druge primjerke opreme koju koristi naša vojska. Na žalost pandemija korona virusa sve je to poremetila i od toga se odustalo za neka bolja vremena. Osim sutrašnje, trodnevnom hodnjom po Dinari veterani četvrte planiraju također planiraju obilježiti obljetnicu, ne samo Oluje nego svih oslobodilačkih operacija iz 1995.godine koje su donijele mir u HR i Bih.

Podsjetimo se te ratne 1995.godine. HV i HVO taktičkim pomacima na planini Dinari i Livanjskom polju kroz operacije SKOK 1 i SKOK 2 te LJETO 95 pomogli su braniteljima Bihaća koji je trebao doživjeti sudbinu Srebrenice. Istodobno je neprijatelj oko Knina došao u poluokruženje a kroz operaciju OLUJA i oslobođenjem Knina, kao središta pobune,  5.kolovoza kada slavimo i Dan pobjede. VRO OLUJA je trajala od 4. Do 7.kolovoza u kojoj su Hrvatska vojska i policija oslobodile okupirana područja Republike Hrvatske pod nadzorom pobunjenih Srba, na kojima je bila uspostavljena paradržava Republika Srpska Krajina bez ikakvog međunarodnog priznanja. Kasnijim operacijama u BiH MAESTRAL u rujnu i JUŽNI POTEZ u listopadu dovelo je do okončanja rata u BiH.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Veterani 4. gardijske brigade DNŽ

DONACIJA 1,5 TONA MANDARINA

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska usrećila kolege iz Petrinje i Gline

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske ni gotovo 10 mjeseci nakon razornog potresa koji je prošle godine pogodio našu županiju, nisu zaboravili svoje kolege.

S načelnikom policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivanom Pavličevićem, zamjenikom načelnika policijske uprave Mirom Bajom, kao i policijskim službenicima s područja doline Neretve, dopremili su mandarine za sve zaposlenike Policijskih postaja Petrinja i Glina.

Navedeni poklon je znak zajedništva i prijateljstva prema svim policijskim službenicima i zaposlenicima spomenutih policijskih postaje, koje su najviše stradale u potresu. Mandarine je jučer, 21. listopada, osobno u Policijsku postaju Petrinja predao zamjenik načelnika Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Miro Bajo.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije