Ostanimo u kontaktu

IN HOC SIGNO VINCES

Veterani 4. gbr sa svojim muralom u Sportskoj ulici i mimohodom obilježit će 25 godina Oluje – 25 godina pobjede

Veterani 4. gardijske brigade nacrtali su mural s grbom ispred u 9 sati kreću u mimohod sa velikom hrvatskom zastavom i latisnkim sloganom IN HOC SIGNO VINCES sa grba četvrte, do spomenika poginulim braniteljima na trgu kralja Tomislava

Objavljeno prije

25.OBLJETNICA OLUJE – 25 GODINA POBJEDE Za nekoliko dana obilježavamo 25. obljetnicu VRO OLUJA kojom su oslobođeni okupirani krajevi RH. Udruga veterana 4.gbr DNŽ u toj prigodi proslaviti će obljetnicu u nedjelju 2.kolovoza. Iako je bilo interesa, odustali su od organiziranog odlaska u Knin zbog aktualne situacije oko pandemije COVID19. U središtu Metkovića u čast 25. obljetnice OLUJE nacrtali su mural s grbom 4.gardijske brigade ispred kojeg će jutros u 9 sati krenuti mimohod sa velikom hrvatskom zastavom i latisnkim sloganom IN HOC SIGNO VINCES (u ovom ćeš znaku pobijediti) sa grba četvrte, do spomenika poginulim braniteljima na Trgu Kralja Tomislava u Metkoviću gdje će zapaliti svijeće i položiti vijenac. Svečanost će nastaviti uz turnir na buće članova. Za ovu prigodu z ačlanove izradili su i unikatne dresove s kockicama i logom četvrte.

Prije dvije godine u grad smo doveli padobranske skokove, po prvi put u dolini Neretve, za ovu veliku obljetnicu imali smo velike planove, ističu u udruzi. U suradnji s gradom Metkovićem i MORH-om po prvi put je trebao biti TT zbor OSRH gdje bi naši sugrađani imali priliku vidjeti BOV Patria, tenk T84 i druge primjerke opreme koju koristi naša vojska. Na žalost pandemija korona virusa sve je to poremetila i od toga se odustalo za neka bolja vremena. Osim sutrašnje, trodnevnom hodnjom po Dinari veterani četvrte planiraju također planiraju obilježiti obljetnicu, ne samo Oluje nego svih oslobodilačkih operacija iz 1995.godine koje su donijele mir u HR i Bih.

Podsjetimo se te ratne 1995.godine. HV i HVO taktičkim pomacima na planini Dinari i Livanjskom polju kroz operacije SKOK 1 i SKOK 2 te LJETO 95 pomogli su braniteljima Bihaća koji je trebao doživjeti sudbinu Srebrenice. Istodobno je neprijatelj oko Knina došao u poluokruženje a kroz operaciju OLUJA i oslobođenjem Knina, kao središta pobune,  5.kolovoza kada slavimo i Dan pobjede. VRO OLUJA je trajala od 4. Do 7.kolovoza u kojoj su Hrvatska vojska i policija oslobodile okupirana područja Republike Hrvatske pod nadzorom pobunjenih Srba, na kojima je bila uspostavljena paradržava Republika Srpska Krajina bez ikakvog međunarodnog priznanja. Kasnijim operacijama u BiH MAESTRAL u rujnu i JUŽNI POTEZ u listopadu dovelo je do okončanja rata u BiH.

Veterani 4. gardijske brigade DNŽ

MEĐUNARODNI KULINARSKI FESTIVAL

Učenici Srednje poljoprivredne i tehničke škole Opuzen prvi put sudjelovali na ”Biseru mora”

Objavljeno prije

Učenici Srednje poljoprivredne i tehničke škole Opuzen po prvi put su sudjelovali u međunarodnom kulinarskom festivalu „Biser mora”.

Međunarodni kulinarski festival „Biser mora“ jedan je od najambicioznijih projekata ŠKMER-a, a osmišljen je kao natjecanje turističko ugostiteljskih škola (srednjih i viših) i profesionalnih kuhara. Osim natjecanja kuhara manifestacija uključuje okrugle stolove, enološke radionice, cooking show-e, gastro izložbe, degustacije, prezentacija strane i domaće kuhinje (tematske večeri), organizaciju gastro tura i zabavni program.

Iznimno ove godine, natjecanje se odvijalo u Splitu, u hotelu Cornaro, uz poštivanje strogih epidemiloških  mjera od 1. 12. do 5. 12. 2020. Natjecanje ”Biser mora” odvijalo se 2.prosinca.

Predstavnici Srednje poljoprivredne i tehničke škole Opuzen, učenici 3.a, zanimanja agroturistički tehničar Marta Curić i Josip Dropulić natjecali  su u timskom natjecanju  gdje su trebali samostalno  pripremiti tri slijeda jela i pritom osvojili sjajno  drugo mjesto i srebrnu medalju. Uz mentora Miju Ćelića u pratnji učenika bila je i nastavnica Simona Pavlović.

Nadamo se da je ovo početak jedne lijepe tradicije za učenike i njihove mentore.

Srednja poljoprivredna i tehnička škola Opuzen

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama15 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije