Ostanimo u kontaktu
MALIŠIĆ Full Banner 1200px

KUU SV. KLIMENT

Veterani 4. GBR pozivaju na predstavu ‘Skupljanje kostiju’, koja će se večeras održati u GKS-u Metković

Objavljeno prije

Naša trajna obveza prisjećati se te žrtve i odavati počast svim poginulima u obrani domovine. Stradanje i patnju hrvatskog naroda i domovine u Domovinskom ratu, na svojstven način prema istinitom i potresnom svjedočanstvu pretočenom u monodramu „Skupljanje kostiju“ imamo priliku vidjeti u nedjelju 15. rujna s početkom u 20 h u Gradskom kulturnom središtu Metković.

Ratna monodrama Skupljanje kostiju nastala je na motivima  svjedočanstva pokojne Grle Pedić, iz mjesta Paljuv u zadarskom zaleđu, koja se za vrijeme okupacije sela, 1991. godine, mjesec dana, svake noći, iskradala iz zatočeništva i obilazila svog mrtvog sina Antu, pokrivavši ga dekom da mu strvinari ne bi oskvrnavili tijelo.

Tu je potresnu priču zapisala, dva mjeseca prije Grline smrti (2009.) Ivana Haberle i objavila u zbirci Koracima nade u istinu, a Mladenka Gruica pretočila u snažnu monodramu koja govori o trpljenju razdiruće duboke i neprolazne boli ,ali i o nedostižnoj snazi prkosa, vjere i ufanja u ljubav i Boga. Prestava je nakon premijere u Splitu 2017. god i HNK Zadru izvedena bezbroj puta u Hrvatskoj i van njenih granica.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

U nedjelju u Gradskom kulturnom centru predstavi će nazočiti uz goste iz Splita, predstavnike Udruge veterana 4. gardijske brigade, predstavnika crkvenih i društvenih ustanova i izravni svjedoci ovog nemilog događanja iz Domovinskog rata, branitelji 3. bojne 112. brigade iz Zadra koji su vodili akciju spašavanja nedužnih civila – zapovjednik Ante Baraba Čiča, general Blaž Beretin, Ivica Baždarić i drugi sudionici akcije spašavanja a uz njih biti će nazočan i Ante Pedić, sin pokojnog branitelja o čijoj smrti govori monodrama.

Organizatori Udruga veterana 4. gardijske brigade Split i podružnica DNŽ u suradnji s KUU Sv. Kliment organizirali su ovu večer povodom 25. obljetnice akcije Zima 94.

Ulaz je slobodan.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Dio Ulice Stjepana Radića u četvrtak ujutro bez el. energije

Objavljeno prije

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Obavještavaju se korisnici el. energije da će uslijed redovnog održavanja mreže niskog napona u TS 10(20)/0,4 METKOVIĆ 33 isporuka električne energije biti obustavljena u četvrtak, 20.01.2022.godine u vremenu od 09,00 do 11,00 sati.

Bez električne energije bit će korisnici:

– Ulice Stjepana Radića od kućnog broja 42. do 61.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

NAPOMENA :
U slučaju prijevremenog završetka radova, napon će biti pušten ranije.
U slučaju nepovoljnih meteoroloških uvjeta prekid će biti odgođen, a naredni će se uredno oglasiti.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Slatki blagdani Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije