Ostanimo u kontaktu

SJEĆANJE NA VUKOVAR I OVČARU

Veterani 4. gardijske brigade sudjelovali u Križnom putu – Koloni sjećanja

Objavljeno prije

Foto: Udruga veterana 4. gardijske brigade

Foto: Udruga veterana 4. gardijske brigade

U neprekidnoj koloni ljudi od Bolnice do Memorijalnog groblja u Vukovaru tijekom obilježavanja 26.obljetnice žrtve Vukovara, u subotu, 18. studenog, sudjelovala je i Udruga veterana 4. gardijske brigade Dubrovačko-neretvanske županije čiji su članovi doputovali jednim autobusom iz Metkovića.

Tijekom dana, veterani su posjetili muzej Mjesto sjećanja – Vukovarska bolnica 1991., Spomen dom Trpinjska cesta, vojarnu 204. brigade HV i dvorac Eltz, te su imali prigodu otići na zajedničko druženje sa prijateljima veteranima 3. gardijske brigade u Osijeku.

Sljedećeg dana i Borovo naselje obilježilo je tragične događaje 19. studenog 1991. kada su, nakon pada grada, četnici i JNA ušli u podrume u Borovo Commercu gdje je bila ratna bolnica i sklonište. Pritom je ubijena 51 osoba, a 115 branitelja i civila iz Borovo Commerca odvedeno je u nepoznatom smjeru za kojima se još uvijek se traga.

Nakon prigodnog programa, pred ostacima skloništa veterani Četvrte sudjelovali su u Križnom putu – Koloni sjećanja do crkve Gospe Fatimske pritom noseći veliku hrvatsku zastavu sa sloganom IN HOC SIGNO VINCES-U ovom ćeš znaku pobijediti. Nakon toga, veterani su posjetili masovnu grobnicu i Spomen dom Ovčara gdje su zapalili svijeće i pomolili se na mjestu stratišta vukovarskih branitelja i civila.

Udruga veterana 4. gardijske brigade
Podružnica za Dubrovačko-neretvansku županiju

FOTOGALERIJA

Nedjeljna idila na Ušću

Objavljeno prije

Mnoštvo ljudi, idilične prizore i ovoliku razina zena koja se rijetko viđa, jučer je na Ušću ovjekovječio Nikša Margeta u svome albumu “Sunday”. Fotografije dijelimo s vama, jer smo uvjereni da ovolika razina opuštenosti mora djelovati na vas i uljepšati vam ponedjeljak.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije