Ostanimo u kontaktu

DOMOVINSKI RAT

Veterani 4. gardijske brigade proslavili Dan udruge i obljetnicu osnutka A satnije ZNG-a

Objavljeno prije

Veterani 4.gbr Dan Udruge 08

Udruga veterana 4. gardijske brigade – podružnica Dubrovačko-neretvanske županije danas, 1. lipnja, obilježava Dan udruge kao uspomenu na osnivanje prvih A satnija ZNG-a u Metkoviću i Dubrovniku.

Proslava je započela u nedjelju 31. svibnja polaganjem vijenaca kod spomenika poginulim braniteljima u Metkoviću. Vijence su položili članovi udruge, te grada Metkovića. Veterani su se potom zaputili u Borovce gdje su imali zajedničko druženje i turnir na buće pod motom 20 godina pobjede.

Na zajedničkom druženju i turnioru na buće veterana i priajtelja u Borovcima prvo mjesto osvojila je ekipa u sastavu Ante Marević, Željko Čarapina Pavo Kežić i Ivan Krstičević. Drugo mjesto osvojila je vrgoračka ekipa u sastavu Boro Miličević, Jurica Barać, Mili Radalj i Dobroslav Pejković, dok su treći bili Stanislav Krstičević, Mladen Kežić i Neno Čarapina.

Naime, ove godine obilježava se 20. obljetnica završnih oslobodilačkih akcija HV-a kojima su oslobođeni okupirani krajevi RH. Akcije Skok 1, Skok 2, LJETO 95, Oluja, Mestral i Južni potez zaslužuju svoje mjesto u sjajnoj povijesti hrvatskog vojnika. U ovom periodu, početkom lipnja točnije od 4. – 11. lipnja 1995. izvedena je akcija SKOK 2 na Dinari i Livanjskom polju. Njome je oslobođen dodatni prostor od 450 četvornih kilometara te je pod nadzor stavljeno cijelo Livanjsko polje. Otad se mogla nadzirati i Cetinska dolina te Vrličko polje, kao i dio Glamočkog polja te put Glamoč-Bosansko Grahovo. O snažnim borbama svjedoči i opis iz monografije 4. gardijske brigade. Nakon ovladavanja nekoliko dominantnih kota na Dinari iznad ruba Livanjskog polja, s jedne od njih Mirko Galić je protuoklopnim navođenim raketama „maljutka“ uništio jedan tenk, kamion pun streljiva, i kamion koji je vukao haubicu.

Udruga veterana 4. gardijske brigade DNŽ

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama14 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije