Ostanimo u kontaktu

21. OBLJETNICA

Veterani 4. gardijske brigade obilježili akciju Maslenica

Objavljeno prije

888

Višednevnom obilježavanju VRO akcije Maslenica pridružili su se i veterani 4. gardijske brigade – podružnice Dubrovačko-neretvanske županije, na dan, 22. siječnja, kada su prije 21 godinu krenuli u oslobodilačku akciju.

Svečanost obilježavanja 21. obljetnice akcije Maslenica je započela u Kašiću kod spomenika poginulim pripadnicima 3. gbr – Kune gdje su položeni vijenci i upaljene svijeće poginulim braniteljima. Vijence su položila brojna izaslanstva gradova, županija, vojske i policije te braniteljskih udruga.

Nakon toga uslijedilo je polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod Zelenog hrasta u Islamu Latinskom kod spomenika poginulim pripadnicima 4. gbr u akciji Maslenica.

Autobusom kojim su pristigli iz Metkovića veterani su nastavili do Paljuva gdje su posjetili mjesto pogibije pok. Marija Nikolića-Kiša iz Krvavca gdje su prošle godine na 20.-tu obljetnicu postavili spomen ploču te ovom prilikom zapalili svijeću, kao i na nedalekom mjestu pogibije pok. Marija Glavote. Prisjećajući se raznih zgoda veterani su obišli liniju bojišta te su se zaputili do Novigrada. Na ulazu u mjesto zapalili su svijeću poginulim pripadnicima 2. gbr – Gromovima. Brojni veterani 4. gardijske sa njihovim kolegama iz 3. gardijske brigade, koji su za ovu priliku došli iz Slavonije, sudjelovali su na svetoj misi u crkvi Porođenja BDM u Novigradu. Lijep i topao sunčan dan veterani 4. gbr iz Metkovića iskoristili su za posjet Zadru i obilasku zadarskih znamenitosti, stoji u priopćenju Udruge veterana 4. gardijske brigade.

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl4 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije