21. OBLJETNICA

Veterani 4. gardijske brigade obilježili akciju Maslenica

Veterani 4. gardijske brigade prisjetili su se dana prije 21 godinu kada su krenuli u oslobodilačku operaciju Maslenica.

Objavljeno 22. siječnja 2014. u kategorijama: Foto Galerija, Metković, News.

888

Višednevnom obilježavanju VRO akcije Maslenica pridružili su se i veterani 4. gardijske brigade – podružnice Dubrovačko-neretvanske županije, na dan, 22. siječnja, kada su prije 21 godinu krenuli u oslobodilačku akciju.

Svečanost obilježavanja 21. obljetnice akcije Maslenica je započela u Kašiću kod spomenika poginulim pripadnicima 3. gbr – Kune gdje su položeni vijenci i upaljene svijeće poginulim braniteljima. Vijence su položila brojna izaslanstva gradova, županija, vojske i policije te braniteljskih udruga.

Nakon toga uslijedilo je polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod Zelenog hrasta u Islamu Latinskom kod spomenika poginulim pripadnicima 4. gbr u akciji Maslenica.

Autobusom kojim su pristigli iz Metkovića veterani su nastavili do Paljuva gdje su posjetili mjesto pogibije pok. Marija Nikolića-Kiša iz Krvavca gdje su prošle godine na 20.-tu obljetnicu postavili spomen ploču te ovom prilikom zapalili svijeću, kao i na nedalekom mjestu pogibije pok. Marija Glavote. Prisjećajući se raznih zgoda veterani su obišli liniju bojišta te su se zaputili do Novigrada. Na ulazu u mjesto zapalili su svijeću poginulim pripadnicima 2. gbr – Gromovima. Brojni veterani 4. gardijske sa njihovim kolegama iz 3. gardijske brigade, koji su za ovu priliku došli iz Slavonije, sudjelovali su na svetoj misi u crkvi Porođenja BDM u Novigradu. Lijep i topao sunčan dan veterani 4. gbr iz Metkovića iskoristili su za posjet Zadru i obilasku zadarskih znamenitosti, stoji u priopćenju Udruge veterana 4. gardijske brigade.

Galerija

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari