Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

JUBILARNA 25. OBLJETNICA POBJEDONOSNIH OPERACIJA

Veterani 4. gardijske brigade DNŽ na Dinari razvili veliku hrvatsku zastavu

Objavljeno prije

Ove godine obilježava se jubilarna 25. obljetnica VRO OLUJA i ostalih pobjedonosnih operacija: Skok 1 i 2, Ljeto 95., Maestral i Južni potez koje su dovele do završetka rata u Hrvatskoj i BiH.

Tim povodom Udruga veterana 4. gardijske brigade Dubrovačko-neretvanske županije provela je i drugu hodnju visovima Dinare u ovoj godini. U nedjelju su odradili uspon na najviši vrh Hrvatske 1830 metara visoki Sinjal na Dinari gdje su u čast ove jubilarne obljetnice razvili veliku hrvatsku zastavu s latinskim sloganom iz IV. stoljeća: IN HOC SIGNO VINCES (pod ovim ćeš znakom pobijediti) koji se nalazi i na grbu IV. gardijske brigade.

Zbog aktualnih epidemiološkimh mjera hodnja je trajala jedan dan uz minimalan broj sudionika.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

GRADSKI PARK

Započeli Dani Neretvanske kneževine

Objavljeno prije

U organizaciji Turističke zajednice grada Metkovića u Gradskome parku u četvrtak je započela manifestacija Dani Neretvanske kneževine, koja traje do subote, 13. kolovoza.

U današnjem dijelu programa na rasporedu je bila srednjovjekovna predstava, kuhala se srednjovjekovna hrana, a najmlađi su se okušali u streličarstvu. Osim druženja s vitezovima, publika je s njima odmjerila snage i u vuči konopa, a za kraj je održana i bitka vitezova. U programu su sudjelovali Vitezovi hercega Stjepana Kosače (Stolac, BiH) te Gradska straža Šibenik.

Manifestacija se nastavlja i sutra. Metkovsko amatersko kazalište će na Neretvi i prostoru Velike rive izvesti uprizorenje „O Metkoviću prvi put“ – Dekonstrukcija: Prema tužbi carinika Stanka Sladinovića, zabilježeno u knjizi tužbi izvani dana 30. siječnja 1422., Državni  arhiv u Dubrovniku. Scenarij i režiju potpisuje Radovan Marčić, a sudjeluju još članovi KUD-a Metković te UL Veterani IV. gardijske brigade DNŽ.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

U sklopu manifestacije, a povodom 600. obljetnice od prvoga pisanoga spomena grada Metkovića, U Gradskome parku postavljena je i izložba ‘CORONA (lat. corona: vijenac, kruna) u povijesti Metkovića”. Kroz ovu izložbu postavljenu u Gradskom parku možete saznati nešto o prošlosti Metkovića, fotografirati se kao jedan od vladara i ponijeti fotosuvenir.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije