Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

26 BAKLJI ZA 26. GODIŠNJICU OSLOBODILAČKE OPERACIJE

Veterani 4. Gardijske brigade bakljadom na Lučkom mostu obilježili 26. obljetnicu Oluje

Objavljeno prije

Povodom obilježavanja 26. obljetnice od završetka vojno-redarstvene operacije ‘Oluja’ Udruga veterana 4. gardijske brigade DNŽ zapalila je 26 bengalki na Lučkome mostu u Metkoviću.

U obilježavanju je sudjelovala i njihova lađarska ekipa, koja će tradicionalno nastupiti i na ovogodišnjem Maratonu lađa na Neretvi.

Podsjetimo, Operacija Oluja (4. kolovoza − 7. kolovoza 1995.) je velika vojno-redarstvena operacija u kojoj su Hrvatska vojska i policija oslobodile okupirana područja Republike Hrvatske pod nadzorom pobunjenih Srba. Operacijom je vraćen u hrvatski ustavno-pravni poredak cijeli okupirani teritorij osim istočne Slavonije. No ta i nekoliko narednih pobjeda Hrvatske vojske stvorile su uvjete u kojima je od siječnja 1996. godine započeo proces mirne reintegracije Hrvatskog Podunavlja.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Oluja je, uz operaciju Bljesak, ključna akcija koja je dovela do kraja Domovinskog rata. U operaciji je oslobođeno 10.400 četvornih kilometara ili 18,4 posto ukupne površine Hrvatske.

NESREĆA NA VODI

Traži se snimka sudara na Neretvi

Objavljeno prije

Vlasnik potopljene brodice reg. oznaka PL-1636 koja je doživjela havariju na rijeci Neretvi tijekom Maratona lađa, moli sve sudionike i gledatelje koji eventualno posjeduju snimku samog sudara potpoljene brodice i broda “Nada” ili trenutaka koji su neposredno prethodili sudaru brodova, da istu dostave putem WhatsApp aplikacije na broj: 095 563 5171 ili na mail: ured@volarevic.hr

Zahvalan vlasnik potopljene brodice

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije