Ostanimo u kontaktu
GALA HOME 1200px

VELIKE POKLADE 2018.

Velika povorka prošla gradom, za najbolju masku izabran ‘Sprovod Neretve’

Objavljeno prije

Velike poklade 2018 119

Danas je kroz centar grada, uz pratnju Gradske glazbe Metković, prošla Velika povorka koja je okupila sve maškare iz metkovskih vrtća, osnovnih škola, srednjih škola, kulturnih institucija te ostale maškare iz Metkovića i okolnih mjesta.

Bilo je tu životinja, Crvenkapica, kralja Norina, robota, čarobnjaka, imigranata, dama sa Sri Lanke…

Maškarski program vodila je Romana Gabrić, a nakon što su maškare uveselile promatrače na ulicama, balkonima i prozorima kuća, među petnaest eipa pred Markom Krnjevalom na Trgu kralja Tomislava izabrale su se one najbolje. Tako je prvo mjesto i 3000 kuna dobila maska Sprovod Neretve, drugo sa 2000 kuna Trojanski konj, a treće i 1000 kuna Osnovna škola Stjepana Radića sa svojim robotima. Ostalim ekipama Metkovsko pokladno društvo u utorak će, na zadnji dan maškara, uručiti simbolične novčane nagrade.

Danas se Marku Krnjevalu čitala i optužnica za sve nevolje i nedaće u prošloj godini te ima dva dana da se obrani od optužbi, a nakon nje uslijedila je maškarska zabava za djecu pod šatorom.

Kako je to sve izgledalo, pogledajte u fotogaleriji, a večeras svi na veliku zabavu u šatoru Trgu kralja Tomislava! Svira grupa Narona, a za maškare kuhaju Ivica Boras-Kiko i Gastro maškarana kućica.

ZA OSOBNE POTREBE

17-godišnji mladić uzgajao indijsku konoplju

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske postaje Ploče su jučer, 13. srpnja, u poslijepodnevnim satima, držeći prismotru na brdu iznad mjesta Peračko Blato u Pločama, u zalijevanju manjeg nasada indijske konoplje zatekli 17-godišnjeg mladića.

Biljke su, svaka za sebe, bile posađene u kantama sa zemljom koje su se nalazile na djelomično kultiviranom zemljištu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je maloljetnik indijsku konoplju uzgajao za osobne potrebe, ali i za dalju prodaju zbog čega je kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S20 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije