Ostanimo u kontaktu

VELIKE POKLADE 2018.

Velika povorka prošla gradom, za najbolju masku izabran ‘Sprovod Neretve’

Objavljeno prije

Velike poklade 2018 119

Danas je kroz centar grada, uz pratnju Gradske glazbe Metković, prošla Velika povorka koja je okupila sve maškare iz metkovskih vrtća, osnovnih škola, srednjih škola, kulturnih institucija te ostale maškare iz Metkovića i okolnih mjesta.

Bilo je tu životinja, Crvenkapica, kralja Norina, robota, čarobnjaka, imigranata, dama sa Sri Lanke…

Maškarski program vodila je Romana Gabrić, a nakon što su maškare uveselile promatrače na ulicama, balkonima i prozorima kuća, među petnaest eipa pred Markom Krnjevalom na Trgu kralja Tomislava izabrale su se one najbolje. Tako je prvo mjesto i 3000 kuna dobila maska Sprovod Neretve, drugo sa 2000 kuna Trojanski konj, a treće i 1000 kuna Osnovna škola Stjepana Radića sa svojim robotima. Ostalim ekipama Metkovsko pokladno društvo u utorak će, na zadnji dan maškara, uručiti simbolične novčane nagrade.

Danas se Marku Krnjevalu čitala i optužnica za sve nevolje i nedaće u prošloj godini te ima dva dana da se obrani od optužbi, a nakon nje uslijedila je maškarska zabava za djecu pod šatorom.

Kako je to sve izgledalo, pogledajte u fotogaleriji, a večeras svi na veliku zabavu u šatoru Trgu kralja Tomislava! Svira grupa Narona, a za maškare kuhaju Ivica Boras-Kiko i Gastro maškarana kućica.

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije