Ostanimo u kontaktu

PREKRASAN DAN NA UŠĆU

Velik broj ptica zimovalica uljepšao idilu ušća Neretve

Objavljeno prije

Subota prekrasan dan na ušću Neretve u redovnom obilasku ptica ušća vrlo je zanimljivo, rekao bih jedan od ljepših dana na ruti obilaska što se tiče vremena a i brojnosti ptica i brojnosti vrsta ptica, javlja nam Bariša Ilić iz Ornitološkog društva Brkata sjenica.

Stigao je već velik broj ptica zimovalica koje će prezimiti na ušću Neretve. Patke, njih šest vrsta već su na broju skoro 2000, stigli su Calidrisi, Vivci, Prutke, Pozvizdači, Riđa muljača, Ćubasti gnjurac, Crnogrli plijenor, Veliki kormoran, Zlatar pijukavac a tu su u velikom broju i čaplje, Siva čaplja, Velika bijela čaplja, Mala bijela čaplja a nakon dužeg vremena i čaplja govedarica(vrlo kasno)itd.

Kao šlag tu je i plamenac koji je dobio društvo pa ih imamo dva za uživat u fotografiranju i to je bilo pravo iznenađenje. Sveukupno više od 3000 jedinki.

ODLIČAN USPJEH MLADIH GLAZBENIKA

Tibor Gutić osvojio prvu nagradu i plasirao se na državno natjecanje

Objavljeno prije

Foto OGŠ Metković

U Glazbenoj školi Makarska održano je Županijsko natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa na kojem su se učenici Glazbene škole Metković predstavili u disciplinama glasovir i gitara.

Ena Gutić, učenica iz klase profesorice Slađane Knežević osvojila je drugu nagradu u 2. kategoriji glasovira.

Učenici iz klase profesora Željke Mandarića, Luka Oršulić i Ivano Dragobratović, osvojili su treću nagradu u 2. kategoriji gitare, dok je Tibor Gutić osvojio prvu nagradu u 1. kategoriji gitare i time se plasirao na državno natjecanje.

Čestitamo mladim glazbenicima na osvojenim nagradama!

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl4 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije