Ostanimo u kontaktu

GRADSKA KNJIŽNICA METKOVIĆ

Velik broj građana došao poslušati kako pokreni vlastiti posao

Objavljeno prije

U četvrtak je u Gradskoj knjižnici Metković, Antea Kaleb održala besplatnu interaktivnu radionicu pod nazivom ‘Pokreni svoj posao‘, na kojoj je  detaljno objasnila prednosti i nedostatke pojedinog oblika organiziranog poslovanja. Velik broj posjetitelja koji su započeli ili planiraju započeti svoj posao došao je čuti sve o troškovnim, propisima i uvjetima koji su potrebni za obavljanje pojedine vrste djelatnosti.

Po završetku radionice Antea Kaleb je kratko izjavila:

– Iznimno zadovoljstvo mi je bilo vidjeti popunjenu dvoranu i veliki broj mladih ljudi koji su pozorno upijali sve informacije. Lijepo je znati da je poduzetnički duh prisutan u našem gradu usprkos svim gospodarskim turbulencijama. Ravnateljici Vesni Vidović od srca zahvaljujem na pozivu. Nakon današnje radionice kojom su sudionici bili prezadovoljni dogovorena je nova radionica sa sličnom tematikom koja će još detaljnije obraditi poslovanje malih poduzetnika, – rekla je Antea.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

U posljednja 24 sata zabilježeno je 28 novih slučajeva zaraze koronavirusom, dva u Metkoviću

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 28 novih slučajeva zaraze koronavirusom (od čega je 15 utvrđeno brzim antigenskim testom). Radi se o 16 osoba iz Dubrovnika, tri iz Konavala, po dvije iz Blata, Dubrovačkog primorja i Metkovića te po jednoj iz Korčule, Opuzena i Župe dubrovačke.

Ukupno je zaraženo 18 osoba muškog spola i deset osoba ženskog spola, a za njih 13 je utvrđena epidemiološka veza.

Preminule su dvije osobe iz Dubrovnika, jedna ženska osoba (rođ. 1940.) i jedna muška osoba (rođ. 1939.).

Izliječena je 31 osoba: devet iz Metkovića, sedam iz Dubrovnika, četiri iz Blata, tri iz Vele Luke, dvije iz Orebića te po jedna iz Dubrovačkog primorja, Janjine, Konavala, Korčule, Ploča i Župe dubrovačke.

U posljednja 24 sata obrađena su 184 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 37 099 uzoraka.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 20 osoba pozitivnih na koronavirus. Dva pacijenata zahtijevaju intenzivnu skrb i oba su na invazivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji je 598 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je šest kršenja mjere samoizolacije (svih šest na granici). Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 225 slučajeva kršenja samoizolacije (97 na graničnim prijelazima).

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije