Ostanimo u kontaktu
ULTIMATE SPORTS GYM – 1200×250

METKOVSKO LJETO

Večeras na Terasi Ljetne scene jazz koncert Ivan Bonačić kvarteta

Objavljeno prije

U sklopu programa Metkovskoga ljeta u večeras, 6. kolovoza s početkom u 21 sat na Terasi Ljetne scene GKS-a koncert jazz glazbe održat će Ivan Bonačić kvartet.

Kvartet je osnovan 2016. godine, a uz Ivana Bonačića kao autora i solistu na saksofonu i flauti, nastupaju Filip Gavranović na gitari, Viktor Lipić na orguljama i Borko Rupena na bubnjevima.

Glazba koju predstavljaju je autorska jazz glazba, kontinuirano skladana u proteklih deset godina autorova rada. Krajem 2017. izdali su album „Kraken“ za Geenger Records. Kvartet trenutno priprema skladbe za snimanje drugog autorskog albuma pod nazivom „Dream Aviary“ koji bi trebao biti isproduciran do kraja 2021. godine.

Iako je ulaz na koncert slobodan, publici će se na ulazu u Ljetnu scenu dijeliti ulaznice, kako bi se ispoštovao ograničen broj mjesta. Blagajna na Ljetnoj sceni bit će otvorena od 20 sati, a svi koji rezerviraju svoje ulaznice, dužni su ih preuzeti najkasnije pola sata prije početka koncerta, odnosno do 20:30.

Koncert će se održati u organizaciji Ustanove za kulturu i sport Metković, a omogućili su ga Dubrovačko-neretvanska županija i Grad Metković.

10. ZELENA ČISTKA

Unatoč volji, kiša ‘omela’ ovogodišnju ‘Zelenu čistku’

Objavljeno prije

Predstavnici Grada Metkovića, na čelu s gradonačelnikom Daliborom Milanom, gradskih tvrtki, ustanova i klubova jutros su se okupili u Gradskome parku kako bi sudjelovali u akciji ‘Zelena čistka’.

Riječ je o zajedničkoj ekološkoj akciji čišćenja divljih odlagališta otpada, u kojoj je proteklih godina sudjelovao velik broj naših sugrađana.

Nažalost, zbog kiše koja je padala tijekom cijele noći i zaista nepovoljnih vremenskih uvjeta, ovogodišnju akciju bilo je nemoguće održati. Ipak, gradonačelnik Dalibor Milan zahvalio je svima koji su došli te tako pokazali dobru volju da odvoje jedan dan za ljepši okoliš.

U akciji ‘Zelena čistka’ jučer su sudjelovali i učenici metkovskih osnovnih i srednjih škola. Osim čišćenja prostora oko škola, organizirali su digitalno čišćenje (brisanje nepotrebnih online dokumente, starih e-poruka, nekorištenih aplikacija, duplikata i mutnih fotografija i videozapisa koji ispunjavaju uređaje za pohranu, odjava pretplate nepotrebnih mailing lista) te PLOGGING (skandinavska tjelovježba koja uključuje skupljanje smeća dok se trči).

Također, tijekom dana će se na nekoliko lokacija u gradu čistiti glomazni otpad.

Unatoč volji, kiša ‘omela’ ovogodišnju ‘Zelenu čistku’

Očišćena i ilegalna odlagališta glomaznoga otpada

Grad Metković nekoliko godina zaredom koordinator je ekoakcije ‘Zelena čistka”.

U sklopu akcije tijekom dana su očišćena ilegalna odlagališta glomaznoga otpada na lokacijama na području grada. Tom prilikom, na odlagalište na Dubravici odvezeno je šest kamiona otpada.

Podsjetimo, ‘Zelena čistka’ je zajednička ekološka akcija divljih odlagališta otpada, a ujedno i najveća volonterska akcija u Hrvatskoj. Akcija je dio globalnoga pokreta Let’s do it! i World Cleanup, a svrha joj je podići svijest o utjecaju čovjeka na okoliš te istaknuti važnost odgovornog gospodarenja otpadom.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S20 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije