Ostanimo u kontaktu

GLAS NERETVE 2015.

VEČERAS AUDICIJA

Objavljeno prije

Audicija - Glas Neretve

Tradicionalni festival pjevača amatera Glas Neretve ove godine održat će se 3. svibnja u Ljetnom kinu u Metkoviću.

Ukoliko ste zainteresirani za nastup na Festivalu, dođite večeras, 8. lipnja, na audiciju koja će se održati u GKS-u u 20 sati.

Posebna napomena, koristite bočni ulaz sa parkirališta.

Nastavi čitati

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

Na Daksi položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen na 53 nevine žrtve

Objavljeno prije

U spomen na 53 nedužne žrtve pogubljene na Daksi 25. i 26. listopada 1944. godine, župan Nikola Dobroslavić, zamjenica župana Žaklina Marević i predsjednica Županijske skupštine Vilma Kosović te državni tajnik Frano Matušić u nedjelju su položili vijenac i zapalili svijeću kod spomen križa na tome otočiću.

Zbog epidemioloških razloga broj sudionika na današnjoj komemoraciji je bio manji nego inače pa su počast stradalima odali i predstavnici Grada Dubrovnika, članovi obitelji žrtava i organizatori komemoracije – Udruga Daksa 1944./45 te franjevci iz Franjevačkog samostana Male Braće Dubrovnik.

U svojoj izjavi za medije povodom ove komemoracije župan Nikola Dobroslavić je istaknuo kako je današnja komemoracija nevinim žrtvama važna jer nas podsjeća koliko su totalitarni režimi bili loši. „Na današnji dan 1944. godine pogubljene su 53 nevine žrtve, bez suda i mogućnosti obrane. Totalitarni režimi, u ovom slučaju komunistički, neminovno, zbog svoje prirode rezultiraju zločinima i zato moramo kazati NE bilo kojem obliku totalitarizma.“, kazao je župan.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama15 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije