Ostanimo u kontaktu

OŠ STJEPANA RADIĆA

Večer poezije Tina Ujevića

Objavljeno prije

OŠ Stjepana Radića, Večer poezije Tina Ujevića

Književnu večer, održanu 4. prosinca 2015. posvećenu Tinu Ujeviću i obilježavanju 60. godišnjice smrti pripremile su učiteljice hrvatskog jezika Tatjana Hazirović-Juračić, prof. i Ines Vukoja, prof. Voditeljice tijekom večeri bile su Ana Mustapić i Marta Gabrić. Ujevićeve stihove kazivali su učenici od 5. – 8. razreda: Ana Mustapić, Marta Gabrić, Elena Perdeda, Rita Gabrić, Cvijana Cvitanović, Tamara Matuško, Lana Bebić, Ana Putica, Marko Volarević, Karla Erjauc, LeonaGnječ, Katarina Pratežina, Lea Tomas, Korina Raguž, Martina Bulum, Mihaela Sulić, Mia Ćubela, Veronika Barjaktarović, Andreja Margeta, Dubravka Mustapić, Marija Dominiković, Mia Sršen, Lana Bunoza, Marija Planinić i Matej Horvat.

Odabrane pjesme koje su učenici recitirali: Zapis na pragu, Notturno, Svetkovina ruža, Za novim vidicima, Zvijezde u visini, Uhapšen u svojoj magli, Ove su riječi crne od dubine, Igračka vjetrova, Trideset godina putovanja, Ptići, Dažd, Bura na Braču, Pjesma o biseruOdlazak.

Na gitari i klaviru učenike su u kazivanju stihova pratili učenici Osnovne glazbene škole Metković: Duje Doko, Petar Borovac, Ana Putica i Lana Bebić.

Svojim načinom života Ujević je ušao u brojne anegdote. Učenici Marijeta Prnjić, Matej Matić, Antonio Bulum i Gabrijel Brajković dramatizirali su neke od njih.

Na platnu se prikazivala PowerPoint prezentacija o Tinu, a posjetitelji su imali priliku čuti i vidjeti Svakidašnju jadikovku u interpretaciji glumca Rade Šerbedžije i dijelove dokumentarnog filma Tinov povratak u Vrgorac redatelja Petra Krelje.

Večer poezije je završena pjesmom Odlazak u interpretaciji Arsena Dedića, a zapjevali su i svi nazočni.

Prigodni pano pripremila je nastavnica Ines Vukoja, prof. s učenicima.

Djelić atmosfere donosimo vam u kraćoj foto galeriji:

FOTOGALERIJA

Nedjeljna idila na Ušću

Objavljeno prije

Mnoštvo ljudi, idilične prizore i ovoliku razina zena koja se rijetko viđa, jučer je na Ušću ovjekovječio Nikša Margeta u svome albumu “Sunday”. Fotografije dijelimo s vama, jer smo uvjereni da ovolika razina opuštenosti mora djelovati na vas i uljepšati vam ponedjeljak.

Nastavi čitati
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije