Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

VEČER DALMATINSKE ŠANSONE

Splitska Khaleesi s Nuićevom pjesmom osvojila nagradu za najbolju interpretaciju, novom pjesmom spaja ‘Zemlju i zrak’

Objavljeno prije

Kristina Boban prošle je godine debitirala na Večerima dalmatinske šansone, a ove godine im se opet vratila s pjesmom “Zemlja i zrak”.  Na Večeri novih skladbi bilo je i puno kantautora, a posebno je bio zapažen nastup mlade Kristine Boban koja je dobila nagradu za najbolju interpretaciju svoje pjesme ”Zemlja i zrak”.

Vođena i inspirirana glazbom te dijelom teksta u refrenu koji je napisao Metkovac Ivo Nuić, Kristina je doživjela pjesmu na sebi poseban način te joj je svojim tekstom i vokalnim aranžmanima dala jednu novu dimenziju. Konačni aranžman je zajedničko djelo Kristine i Ive, koji po prvi put su-potpisuju aranžman za jednu od njezinih pjesama, piše Music Corner.

Riječi su, kako nam prenosi Kristina, samo izlazile iz nje, a tek kasnije je shvatila njihovu dubinu koja se krije iza svega, i poantu koju je odlučila prenijeti u spot, tako da je u jednom dahu napisala i scenarij.

U samoj pjesmi, glavni lik prepričava svoju ne tako sretnu ljubavnu priču, zapravo svoju prošlost u kojoj je zapela i sve što se tu događa. Njezin fokus je kompletno u tome. U spotu se priča razvija još dublje. Naime, Kristina je u spotu odlučila odglumiti svoja dva naizgled različita lika, koji su zapravo jedno. Iako su jedno, izgledaju različito, a to je zato što jedan lik predstavlja ono što ona zapravo jest i njezinu bit, dok drugi prestavlja sve čovjekove slabosti, borbe, nesigurnosti i nesvjesnosti o vlastitoj vrijednosti i moći.

Kristina Boban, Foto: Andrija Jurcevic

U spotu se zapravo prikazuje potraga “za samim sobom”, odnosno onim likom koji je “zapeo” u prošlosti i bori se sa sobom. Iako ju na kraju stvaran lik pronalazi i pokušava pomoći, ona nesvjesno odbija vlastitu pomoć i vraća ju na početak. Spot završava tako da se Kristinin stvarni lik vraća na početak  i iznova kreće u potragu vođen vjerom da će izbaviti dio sebe koji je zapeo i ne može dalje. Time zapravo želi prenijeti poruku kako nikada ne treba odustati od sebe i koliko je važno truditi se živjeti u sadašnjem trenutku.

Snimanje je trajalo dva dana, a za ovaj zanimljiv uradak zaslužni su dva iznimno talentirana momka, Andrija Jurčević (snimatelj) i Ivan Trpimir Lozić (color i animacija). Za Kristinin izgled u spotu pobrinio se poznati splitski make up and hair stilist Ante Vukušić – Alex.

Kristina Boban, Foto: Andrija Jurcevic

Kristinin lik zarobljen u prošlosti zamišljen je kao netko fiktivan, tko ima moći, ali ih ona nije svjesna, pomalo mističnog izgleda, a opet ratoborna. Vizualni identitet tog lika Kristina je povjerila u ruke Aniti Vukov, modnoj dizajnerici koja je između brojnih projekata radila i na blockbuster seriji “Game of Thrones”, odjenuvši u svoje kreacije i jednu od glavnih likova Emiliju Clark, ”Mother of Dragons”.

Kristini je bila velika čast nositi njezinu kreaciju u spotu, a pokazala je i šibenskoj publici na 23. Večerima dalmatinske šansone 22. kolovoza, kada je pjesmu prvi put uživo predstavila pred publikom.

Kristina Boban, Foto: Andrija Jurcevic

– Čast mi je pjevati ponovno u Šibeniku i nadam se da ću opravdati povjerenje stručnog žirija, ali i publike. “Zemlja i zrak” za mene je nešto puno veće i dublje od svih pjesama dosad i oduševljena sam jednostavnošću i fluidnošću kojom je tekao cijeli projekt. Kad god osjetim takvu “lakoću”, znam da dolazi nešto veliko i dobro i nadam se da će prava poruka i poanta ovog djela doći do srca svih onih koji su “zapeli” na svom putu. Nadam se da će ih pjesma motivirati i osvijestiti da nikada ne odustaju od sebe, koliko god puta morali krenuti iz početka, – kaže Kristina.

– Na Šibenskom festu Kristina je dobila nagradu za najbolju interpretaciju sa mojom pjesmom, u stvari glazba je moja a zajedno smo stvorili tekst i aranzman. Njen nastup na festu koji je bio uživo na HRT-u je izazvao dosta pohvala, od kojih je možda i najjača od Gabi Novak koja je bila u publici kao počasni gost. Posebno smo ponosni na video spot koji je izasao u javnost prije dva dana, – prokomentirao je Ivo Nuić.

Čestitamo Kristini i Ivi na nagradi, a kako nam je Nuja otkrio, zbog situacije s koronavirusom sve je pratio preko malih ekrana i ovaj godišnji će provesti ipak mu u radnoj Saudijskoj Arabiji.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

U posljednja 24 sata zabilježena su 52 nova slučaja zaraze koronavirusom

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 52 nova slučaja zaraze koronavirusom (16 utvrđeno brzim antigenskim testom). Radi se o 22 osobe iz Dubrovnika, osam iz Župe dubrovačke, pet iz Konavala i Vele Luke, dvije iz Metkovića, Ploča i Stona, jednoj iz Kule Norinske, Opuzena, Slivnog i s Mljeta te dvije osobe koje nemaju prebivalište na području naše županije.

Ukupno je zaražena 31 muška i 21 osoba ženskog spola, a 36 ih ima utvrđenu epidemiološku vezu.

Izliječeno je 85 osoba: 35 iz Dubrovnika, 15 iz Metkovića, 14 iz Ploča, četiri iz Konavala i Kule Norinske, tri iz Zažablja i Župe dubrovačke, dvije iz Opuzena i Pojezerja, jedna iz Orebića i dvije osobe koje nemaju prebivalište na području naše županije.

U posljednja 24 sata obrađena su 272 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 60 575 uzoraka.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 68 osoba pozitivnih na koronavirus. Šest pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, od čega su četiri na invazivnoj ventilaciji, jedan na neinvazivnoj, a jedan na kisiku..

U samoizolaciji je 1105 osoba, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije zabilježeno je ukupno 638 kršenja mjere samoizolacije.
Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl5 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije