Ostanimo u kontaktu
AKCIJA! Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

14. OBLJETNICA KORNATSKE TRAGEDIJE

Vatrogasci JVP Metković i DVD Metković odali počast stradalim vatrogascima

30. kolovoza 2021. u 15:25 sati diljem Hrvatske vatrogasci su upalili sirene te tim činom odali počast stradalim vatrogascima

Objavljeno prije

Vatrogasci JVP Metković i DVD Metković danas točno u 15:25 sati upalili su sirene na 60 sekundi te paljenjem svijeća i čitanjem imena stradalih u kornatskoj tragediji, prije 14 godina, 30. kolovoza 2007. godine, odali počast stradalim vatrogascima.

Tom prilikom prisjetili su se stradalih vatrogasaca Dine Klarića, Ivice Crvelina, Ivana Marinovića, Marka Stančića, Gabrijela Skočića, Hrvoja Strikomana, Tomislava Crvelina, Ante Crvelina, Josipa Lučića, Karla Ševerdije, Marinka Kneževića i Ante Juričev-Mikulina. Odali su počast i pripadniku DVD-a Stari Grad Marinku Juriću koji je preminuo 29. kolovoza 2007. godine tijekom gašenja požara na Hvaru.

Također, počast stradalim vatrogascima odali su i vatrogasci lokalnih DVD Vid i DVD Kula Norinska.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

OVOGODIŠNJI UROD 40 TISUĆA TONA

Sastanak ministrice Vučković i župana Dobroslavića s gradonačelnicima iz doline Neretve i članovima Povjerenstva za mandarine

Objavljeno prije

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković i župan Nikola Dobroslavić održali su u Opuzenu sastanak s gradonačelnikom Metkovića Daliborom Milanom, gradonačelnikom Opuzena Ivanom Matagom i članovima Povjerenstva za mandarine.

Na sastanku je riječi bilo o ovogodišnjim procjenama uroda, koje iznose 40 tisuća tona, i Akcijskom planu suzbijanja sredozemne voćne muhe, a u sklopu sastanka lokalnim proizvođačima održana je prezentacija o prednostima udruživanja u proizvođačke organizacije, kao najbrži put do isplativijeg poslovanja.

‘Proizvođači mandarina, kao i svi hrvatski poljoprivrednici, djeluju u uvjetima dugotrajnih i višestrukih poremećaja, stoga će Ministarstvo poljoprivrede i ovom sektoru nastaviti pružati pomoć i po potrebi dodatno reagirati’, istaknula je ministrica Vučković.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Po završetku sastanka, ministrica i župan Dobroslavić obišli su nasade mandarina lokalnih proizvođača.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije