PRIRODOSLOVNI MUZEJ METKOVIĆ

Uz likovnu radionicu djeca su pripremala i suvremenu verziju “U kralja od Norina”

U sklopu 18. muzejsko edukativne akcije povodom Međunarodnog dana muzeja danas je u prostoru Ornitološke zbirke održana dječja radionica.

Objavljeno 20. travnja 2013. u kategorijama: Kultura, Metković, News.

U sklopu 18. muzejsko edukativne akcije povodom Međunarodnog dana muzeja danas je u prostoru Ornitološke zbirke u vremenu od 11:00 do 12:30 sati održana dječja likovna radionica „Kako nacrtati životinje“.

Galerija

Također bi istaknuli pripremu zanimljive lutkarske predstave “U kralja od Norina” koja se izvodi u modernijoj verziji i u potpunosti je potpisuju djeca, dakle od same izrade lutaka pa do režije.

Djeca su imala radionicu na kojoj su sami napravili lutkice, malo smo izmjenili tekst “U kralja od Norina” kako bi željeli naglasiti da biti drugačiji, fizički i mentalno, ili ono što je danas problem djece odjeća, tehnički dodatci ili modni dodaci ne izdvajaju djecu. Želimo im jednostavno skrenuti pozornost i naučiti ih da drugi i drugačiji su jednako dobri i prihvatljivi, i da se ne procjenjuju po vanjštini. Iz tog razloga smo kao model uzeli priču “U kralja od Norina” jer je on bio drugi i drugačiji od okoline što je na kraju u narodu izazvalo jednu opću tragediju. To je ono što njima želimo poručiti da nije dobro. Isto tako i integracija djece sa posebnim potrebama u školi, treba ih naučiti da prihvaćaju takvu djecu, da ne procjenjuju djecu po vanjštini nego onom unutarnjem, kazala je u kratkoj izjavi ravnateljica Ivana Blaće.

Predstava će se održati u ponedjeljak, 22. travnja u 19:00 sati u Ornitološkoj zbirci u Metkoviću.

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari