Ostanimo u kontaktu

PRIRODOSLOVNI MUZEJ METKOVIĆ

Uz likovnu radionicu djeca su pripremala i suvremenu verziju “U kralja od Norina”

Objavljeno prije

U sklopu 18. muzejsko edukativne akcije povodom Međunarodnog dana muzeja danas je u prostoru Ornitološke zbirke u vremenu od 11:00 do 12:30 sati održana dječja likovna radionica „Kako nacrtati životinje“.

Također bi istaknuli pripremu zanimljive lutkarske predstave “U kralja od Norina” koja se izvodi u modernijoj verziji i u potpunosti je potpisuju djeca, dakle od same izrade lutaka pa do režije.

Djeca su imala radionicu na kojoj su sami napravili lutkice, malo smo izmjenili tekst “U kralja od Norina” kako bi željeli naglasiti da biti drugačiji, fizički i mentalno, ili ono što je danas problem djece odjeća, tehnički dodatci ili modni dodaci ne izdvajaju djecu. Želimo im jednostavno skrenuti pozornost i naučiti ih da drugi i drugačiji su jednako dobri i prihvatljivi, i da se ne procjenjuju po vanjštini. Iz tog razloga smo kao model uzeli priču “U kralja od Norina” jer je on bio drugi i drugačiji od okoline što je na kraju u narodu izazvalo jednu opću tragediju. To je ono što njima želimo poručiti da nije dobro. Isto tako i integracija djece sa posebnim potrebama u školi, treba ih naučiti da prihvaćaju takvu djecu, da ne procjenjuju djecu po vanjštini nego onom unutarnjem, kazala je u kratkoj izjavi ravnateljica Ivana Blaće.

Predstava će se održati u ponedjeljak, 22. travnja u 19:00 sati u Ornitološkoj zbirci u Metkoviću.

SRETAN ROĐENDAN

44 godine su prošle od osnutka KUD-a Metković

Objavljeno prije

44 godine su prošle od kad je osnovano Kulturno umjetničko društvo Metković, davne već 1977. godine, 9. veljače osnovan je ud skupine gradskih entuzijasta među kojima su bili profesori Radojka i Vide Bagur, Zdravko Obradović, Danilo Obradović, Marica Božinović i drugi…

Društvo je uglavnom djelovalo u školama, bilo osnovnim ili srednjim, a objedinjavalo je razne aktivnosti amaterskog stvaralaštva poput folklora, mandolinskog orkestra, zbora, dramskih aktivnosti, koje su se poslije odvojile u MAK, te čak i fotografske sekcije.

Koristimo ovu priliku da im poželimo da što prije počnu sa radom, da se u prostorijama Društva ponovo čuju pjesme i odzvanjaju koraci svih uzrasta našeg društva, na radost svih nas i čuvanja tradicije svog zavičaja. Sretan vam 44 rođendan!

Kao i cijelo društvo i vas je zadesila ova nazovimo je epidemiološka izolacija, ali sve je prolazno tako će i ovo proći, i uskoro će se opet u našem gradu čuti ples i pjesma.

 

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl4 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije