Ostanimo u kontaktu

OSIGURANO PREKO 6 MILIJUNA KUNA ZA BOLJI RAD VRTIĆA

Uvedena druga smjena, Montessori program, opremljena senzorna soba, rehabilitacijski pristup za djecu s poteškoćama

Objavljeno prije

Grad Metković jedan je od najuspješnijih gradova u zemlji po povučenim EU sredstvima za unaprjeđenje rada vrtića – za ovaj projekt povukli su 6,1 milijun kuna, što je dosad najveća vrijednost potpuno bespovratnih sredstava za taj grad. Zahvaljujući ovom projektu produžili su radno vrijeme vrtića do 20 sati i tako riješili probleme roditelja koji rade u smjenama, uveli su niz novih programa i zaposlili 19 ljudi, stručnog i pomoćnog osoblja. Posebna pažnja i sveobuhvatan rehabilitacijski pristup ovim je projektom osiguran djeci s poteškoćama.

U sklopu projekta opremili su tako senzornu sobu, (bazeni s lopticama, stepenice s toboganom, stup sa svjetlom, krug za ljuljanje, taktilne lopte, tunel za provlačenje, motoričke stepenice…), nabavili opremu za sportski program (švedske klupe, koordinacijske ljestve, švedski sanduk, golovi, strunjače, komplet za malu kuglanu, lopte, vijače…), ta za Montessori program. Nadalje, nabaavili su digitalni logopedski set koji se koristi za rehabilitaciju različitih govornih poremećaja kao i u rehabilitaciji govora i slušanja kod djece s oštećenjem sluha i kohlearnim implantom. Sve skupine dobile su didaktičke materijale i novu literaturu, a nabavljen je i namještaj za sobe dnevnog boravka ( dječje ležaljke s posteljinom, ormarići, biblioteke za literaturu, višenamjenski kutići…), za terase jasličkih uzrasta (guralice, tricikli, kućica, penjalica s dva tobogana, balanse staze…), te za kuhinju (električna parno-konvencijska peć, kruhoreznica, posuđe, pribor za jelo…), kao i kolica za čišćenje i usisavači.

Provedene su i još uvijek se provode razne edukacije djelatnika vrtića, te je uveden Montessori program.

Dalibor Milan

– Uvođenjem produženog rada vrtića i novih programa omogućavamo skladniji poslovni i obiteljski život članovima koji su uključeni u redovne programe ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja na način da se osigura produljeni, smjenski i poslijepodnevni rad vrtića sukladno potrebama roditelja, stvori poticajno okruženje za djecu, osigura kontinuitet i sveobuhvatni pristup u osiguranju njege, skrbi i kvalitete života najmlađih građana Metkovića, – kazao je gradonačelnik Dalibor Milan za Gradonačelnik.hr

IZNENADNA SMRT GRADONAČELNIKA ZAGREBA

Jambo se dirljivom porukom oprostio od prijatelja Bandića: ‘Tvoja pomoć gradu Metkoviću ostat će zauvijek upamćena’

Objavljeno prije

Bivši gradonačelnik Metkovića Stipo Gabrić Jambo se dirljivom porukom oprostio od iznenada preminulog gradonačelnika Zagreba Milana Bandića.

Nisam ni slutio da će naš zadnji susret uistinu biti i posljednji…

Tvoja pomoć gradu Metkoviću ostat će zauvijek upamćena, a Zagreb si svojom vizijom učinio gradom koji je na ponos svima nama.

Sve što si u životu postigao, postigao si svojim radom. Vrijednim rukama. Ranim buđenjima i ne stajanjem do noćnih sati. To se ne uči, s tim se čovjek rodi.

Zagreb će vidjeti još puno gradonačelnika, ali upitno je hoće li se opet pojaviti tebi sličan. Ako bude volio Zagreb samo dijelom koliko si ga ti volio, voljet će ga neizmjerno.

Tako si volio i svoje prijatelje i na tome ti hvala.

U tvoju čast danas dižem čašu, Gradonačelniče, Prijatelju, Brate.

Neka ti je laka hrvatska zemlja.

Podsjetimo, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić preminuo je noćas u bolnici Sveti Duh od posljedica srčanog udara.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl4 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije