Ostanimo u kontaktu

KULA NORINSKA

Usvojene Odluke o mjerama za ublažavanje posljedica koronavirusa

Objavljeno prije

Na zadnjoj  sjednici OV Općina Kula Norinska, između ostalog, usvojene su Odluke o mjerama za ublažavanje posljedica izazvanih epidemijom koronavirusa.

Pravne osobe se oslobađaju plaćanja komunalne naknade:

  • u potpunosti za razdoblje od 1. travnja do 30. lipnja 2020.
  • 50% iznosa za razdoblje od 1. srpnja do 30. rujna 2020.

Fizičke osobe (kućanstva) se oslobađaju plaćanja komunalne naknade:

  • 50% iznosa za razdoblje od 1. travnja do 30. rujna 2020.

Budući da je epidemijom koronavirusa naročito pogođena ugostiteljsko-turistička djelatnost, u potpunosti se ukida porez na potrošnju, dok se porez na kuće za odmor smanjuje na 5,00 kn po m2.

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

Župan Dobroslavić sa zamjenicom Marević primio predsjednika Udruge lađara Neretve Luku Oršulića

Objavljeno prije

Župan  Nikola Dobroslavić sa zamjenicom Žaklinom Marević i pročelnicom UO za društvene djelatnosti Jelenom Dadić sastao se u petak u Dubrovniku s predsjednikom Udruge lađara Neretve Lukom Oršulićem, koji je ovom prilikom izvijestio župana o uspješno održanom Maratonu lađa, kao i svim aktivnostima provedenim nakon natjecanja.

Naglasio je da su planovi i pripreme za slijedeću sezonu već u tijeku. Župan se zahvalio predsjedniku Udruge i njegovim suradnicima, što su unatoč pandemiji bolesti COVID-19, uspjeli održati Maraton lađa.

Također je istaknuo važnost izravnog televizijskog prijenosa, kroz koji se osim same utrke koja je dobila novu dimenziju, moglo vidjeti i sve ljepote Neretvanske doline, od Metkovića do Ploča.

”Ovo amatersko sportsko natjecanje u utrci lađa Neretvom, doprinosi promicanju kulture i običaja, kao i važnosti Maratona lađa za razvoj turizma u dolini Neretve, a Županija će kao i do sada organizacijski i financijski  podržavati Maraton lađa na Neretvi”, istaknuo je župan Dobroslavić.

Nastavi čitati
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije