Ostanimo u kontaktu

XXV. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA METKOVIĆA

Usvojene izmjene i dopune prostornog plana uređenja Grada Metkovića i urbanističkog plana uređenja ‘Pržine 2’

Objavljeno prije

U petak je u Gradskoj vijećnici održana XXV. sjednica Gradskog vijeća grada Metkovića na kojoj su usvojene dvije točke dnevnog reda.

Riječ je o Prijedlogu Odluke o donošenju II. Izmjene i dopune prostornog plana uređenja Grada MetkovićaPrijedlogu Odluke o izradi Urbanističkog plana uređenja ‘PRŽINE 2’ i stavljanja izvan snage Detaljnog plana uređenja ‘Stambeno poslovnog kompleksa i pastoralnog centra Pržine’.

Plan prijedloga Odluke o donošenju II. Izmjene i dopune prostornog plana uređenja Grada Metkovića prezentirali su, ujedno i autori izrade, djelatnici firme APE d.o.o. iz Zagreba. Pored većinom svrsihodnih rješenja i prenamjena najveća rasprava se povela oko sjeverne obilaznice grada Metkovića, koja bi išla novim mostom na desnu stranu grada te pratila nasip obrane od poplava od Duvrata do Glibuše.

Izmjene Prostornog uređenja grada Metkovića 2020

Vijećnici Stipo Gabrić Jambo i Siniša Bebić komentirali su njenu funkciju s obzirom gdje izlazi, pri tome je usporedivši s nasipom od obrane od poplava koji je u hrvatskom dijelu dovršen, međutim, i nakon više godišnjih pregovora susjedna strana još ništa nije poduzela. Točno tako su prokomentirali i obilaznicu, pritom je usporedivši s tunelom u Omišu koji ne vodi nigdje. Djelatnik APE-a Nikša Božić je rekao kako je riječ o međunarodnoj mreži cestovne povezanosti koja je tako ucrtana te kao takva nadilazi lokalne okvire na što lokalna zajednica i ne može puno utjecati, osim onog dijela gdje se pomakla malo u sjeverno do nasipa kako ne bi cijepala buduća poljoprivredna zemljišta.

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

Niti danas nema novih slučajeva zaraze koronavirusom

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji niti danas nema novih slučajeva zaraze koronavirusom. Svi jučer uzeti uzorci su negativni.

U dubrovačkoj Općoj bolnici broj hospitaliziranih pacijenata pozitivnih na COVID i dalje se nije mijenjao, te su na Zaraznom odjelu smještene 2 osobe.

U samoizolaciji je i dalje ukupno 5 osoba, a u posljednja 24 sata nije utvrđeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 36 slučaja kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije