Ostanimo u kontaktu

XXV. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA METKOVIĆA

Usvojene izmjene i dopune prostornog plana uređenja Grada Metkovića i urbanističkog plana uređenja ‘Pržine 2’

Objavljeno prije

U petak je u Gradskoj vijećnici održana XXV. sjednica Gradskog vijeća grada Metkovića na kojoj su usvojene dvije točke dnevnog reda.

Riječ je o Prijedlogu Odluke o donošenju II. Izmjene i dopune prostornog plana uređenja Grada MetkovićaPrijedlogu Odluke o izradi Urbanističkog plana uređenja ‘PRŽINE 2’ i stavljanja izvan snage Detaljnog plana uređenja ‘Stambeno poslovnog kompleksa i pastoralnog centra Pržine’.

Plan prijedloga Odluke o donošenju II. Izmjene i dopune prostornog plana uređenja Grada Metkovića prezentirali su, ujedno i autori izrade, djelatnici firme APE d.o.o. iz Zagreba. Pored većinom svrsihodnih rješenja i prenamjena najveća rasprava se povela oko sjeverne obilaznice grada Metkovića, koja bi išla novim mostom na desnu stranu grada te pratila nasip obrane od poplava od Duvrata do Glibuše.

Izmjene Prostornog uređenja grada Metkovića 2020

Vijećnici Stipo Gabrić Jambo i Siniša Bebić komentirali su njenu funkciju s obzirom gdje izlazi, pri tome je usporedivši s nasipom od obrane od poplava koji je u hrvatskom dijelu dovršen, međutim, i nakon više godišnjih pregovora susjedna strana još ništa nije poduzela. Točno tako su prokomentirali i obilaznicu, pritom je usporedivši s tunelom u Omišu koji ne vodi nigdje. Djelatnik APE-a Nikša Božić je rekao kako je riječ o međunarodnoj mreži cestovne povezanosti koja je tako ucrtana te kao takva nadilazi lokalne okvire na što lokalna zajednica i ne može puno utjecati, osim onog dijela gdje se pomakla malo u sjeverno do nasipa kako ne bi cijepala buduća poljoprivredna zemljišta.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

U posljednja 24 sata zabilježeno je 28 novih slučajeva zaraze koronavirusom, dva u Metkoviću

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 28 novih slučajeva zaraze koronavirusom (od čega je 15 utvrđeno brzim antigenskim testom). Radi se o 16 osoba iz Dubrovnika, tri iz Konavala, po dvije iz Blata, Dubrovačkog primorja i Metkovića te po jednoj iz Korčule, Opuzena i Župe dubrovačke.

Ukupno je zaraženo 18 osoba muškog spola i deset osoba ženskog spola, a za njih 13 je utvrđena epidemiološka veza.

Preminule su dvije osobe iz Dubrovnika, jedna ženska osoba (rođ. 1940.) i jedna muška osoba (rođ. 1939.).

Izliječena je 31 osoba: devet iz Metkovića, sedam iz Dubrovnika, četiri iz Blata, tri iz Vele Luke, dvije iz Orebića te po jedna iz Dubrovačkog primorja, Janjine, Konavala, Korčule, Ploča i Župe dubrovačke.

U posljednja 24 sata obrađena su 184 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 37 099 uzoraka.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 20 osoba pozitivnih na koronavirus. Dva pacijenata zahtijevaju intenzivnu skrb i oba su na invazivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji je 598 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je šest kršenja mjere samoizolacije (svih šest na granici). Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 225 slučajeva kršenja samoizolacije (97 na graničnim prijelazima).

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije