Ostanimo u kontaktu

XXV. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA METKOVIĆA

Usvojene izmjene i dopune prostornog plana uređenja Grada Metkovića i urbanističkog plana uređenja ‘Pržine 2’

Objavljeno prije

U petak je u Gradskoj vijećnici održana XXV. sjednica Gradskog vijeća grada Metkovića na kojoj su usvojene dvije točke dnevnog reda.

Riječ je o Prijedlogu Odluke o donošenju II. Izmjene i dopune prostornog plana uređenja Grada MetkovićaPrijedlogu Odluke o izradi Urbanističkog plana uređenja ‘PRŽINE 2’ i stavljanja izvan snage Detaljnog plana uređenja ‘Stambeno poslovnog kompleksa i pastoralnog centra Pržine’.

Plan prijedloga Odluke o donošenju II. Izmjene i dopune prostornog plana uređenja Grada Metkovića prezentirali su, ujedno i autori izrade, djelatnici firme APE d.o.o. iz Zagreba. Pored većinom svrsihodnih rješenja i prenamjena najveća rasprava se povela oko sjeverne obilaznice grada Metkovića, koja bi išla novim mostom na desnu stranu grada te pratila nasip obrane od poplava od Duvrata do Glibuše.

Izmjene Prostornog uređenja grada Metkovića 2020

Vijećnici Stipo Gabrić Jambo i Siniša Bebić komentirali su njenu funkciju s obzirom gdje izlazi, pri tome je usporedivši s nasipom od obrane od poplava koji je u hrvatskom dijelu dovršen, međutim, i nakon više godišnjih pregovora susjedna strana još ništa nije poduzela. Točno tako su prokomentirali i obilaznicu, pritom je usporedivši s tunelom u Omišu koji ne vodi nigdje. Djelatnik APE-a Nikša Božić je rekao kako je riječ o međunarodnoj mreži cestovne povezanosti koja je tako ucrtana te kao takva nadilazi lokalne okvire na što lokalna zajednica i ne može puno utjecati, osim onog dijela gdje se pomakla malo u sjeverno do nasipa kako ne bi cijepala buduća poljoprivredna zemljišta.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

U posljednja 24 sata zabilježen je 41 novi slučaj zaraze koronavirusom, od kojih u Metkoviću 15

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježen je 41 novi slučaj zaraze koronavirusom. Riječ je o sedam muških i devet ženskih osoba iz Dubrovnika (njih 13 ima utvrđenu ep. vezu), četiri muške i 11 ženskih osoba iz Metkovića (osam ima utvrđenu ep. vezu), jednoj muškoj i dvije ženske osobe iz Ploča (jedna osoba ima utvrđenu ep. vezu), jednoj muškoj i dvije ženske osobe iz Vela Luke (svima utvrđena ep. veza), jednoj muškoj i jednoj ženskoj osobi iz Stona (utvrđena ep. veza), jednoj ženskoj osobi iz Orebića (utvrđena ep. veza) i jednoj muškoj osobi iz Slivnog (utvrđena ep. veza).

Izliječeno je 15 osoba: sedam iz Dubrovnik, četiri iz Metkovića te po jedna iz Kule Norinske, Ploča, Korčule i Vela Luke.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 11 osoba pozitivnih na koronavirus. U posljednja 24 sata obrađeno je 206 uzoraka, a od početka pandemije analizirana su ukupno 17 584 uzorka.

.U samoizolaciji su 544 osobe, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno niti jedno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 87 slučajeva kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije