Ostanimo u kontaktu

OPĆINA KULA NORINSKA

Usvojen rekordni rebalans i proračun za 2020. godinu

Objavljeno prije

Na 18. sjednici Općinskog vijeća Općine Kula Norinska jednoglasno je usvojen dosad najveći rebalans proračuna u iznosu 9.667.000,00 kn, dok je proračun za iduću godinu predviđen u iznosu 11.600.000,00 kn.

Također je Vijeće donijelo odluku da se iznos mjesečnih stipendija studentima poveća s 400 na 500 kn te da se svim studentima koji su se javili na natječaj dodijele stipendije (23 studenta).

Povećavaju se i potpore za novorođeno dijete, tako da će se prvo novorođeno dijete stimulirati iznosom od 2.000,00 kn, drugo dijete s 3.000,00 kuna, treće dijete s 4.000,00 kn, te četvrto i svako slijedeće dijete sa iznosom od 5.000,00 kn.

Donesena je i odluka da će se učenicima srednjih škola koji imaju prebivalište na području Općine Kula Norinska, a pohađaju srednje škole u Splitu i Dubrovniku, sufinancirati troškovi prijevoza autobusne karte u iznosu od 1 (jedne) povratne autobusne karte mjesečno, te ih ovim putem pozivamo da se jave u prostorije općine kako bi ostvarili ovo pravo.

I ove godine, Općina Kula Norinska će isplaćivati božićnice u iznosu od 200,00 kn umirovljenicima s područja općine kojima mirovina ne prelazi 2.200,00 kuna.

Izvor: facebook – Općina Kula Norinska / foto: gvf.lt

SAMOIZOLACIJA

‘Dica Zagrebačke’ priredila show u Zagrebačkoj ulici

Objavljeno prije

Danas od podne u Zagrebačkoj ulici događa se pravi mali show, koji su priredila Dica Zagrebačke ulice predvođena Tomislavom Batinovićem, i sve to, naravno u propisanom razmaku jedan od drugog.

Preko razglasa su se puštale domoljubne i duhovne pjesme, a lijepo vrijeme mještane je izmamilo na sunce, na njihove prozore i balkone te možemo reći da je danas u Zagrebačkoj moral bio na nivou…

– Neka mladosti! Dosta je ovog zastrašivanja u medijima i ovih strogih mjera… bar ovako da se muzika čuje, da nas malo opusti… – rekla je starija mještana Zagrebačke ulice.

Također, večeras za 20 sati Dica Zagrebačke su najavili izvedbu domoljubne pjesme Moja Domovina, kojom se priključuju nacionalnoj akciji koja ide u znak potpore svima onima koji najviše trpe i teško proživljavaju ovu krizu te pozivaju sve sumještane da im se priključe uz poruku ‘Neka vide da nas ima’, rekao nam je inicijator današnjeg showa u Zagrebačkoj, Tomislav Batinović.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250
Grey&Pardino Pub Kviz 300px

Najčitanije