Ostanimo u kontaktu

GRADSKO VIJEĆE

Usvojen proračun za 2020. godinu u iznosu od 91,5 milijun kuna

Objavljeno prije

Jučer je na Gradskom vijeću usvojen proračun Grada Metkovića za 2020. godinu koji iznosi 91,5 milijuna kuna.

Projekcija proračuna za 2021. godinu iznosi 85 milijuna kuna, dok je onaj za 2022. – 86,7 milijuna kuna.

Planirana sredstva za iduću godinu raspodijelit će se na projekte kao što su izgradnja Ulice Alojzija Stepinca i Jadranske ulice, rekonstrukcija dijela prizemlja dječjeg vrtića u Vidu, ulaganje u Poslovnu zonu Dubravica, rekonstrukcija odlagališta otpada na Dubravici, nadogradnja Dječjeg vrtića Radost, spajanje Ulice Ante Starčevića s Trgom Franje Tuđmana i ulicom Mobine, uređenje male tržnice, sanacija Ulice Ante Starčevića te dovršavanje energetske obnove Sportske dvorane.

Grad će i iduće godine pružati pomoć socijalno ugroženim građanima te pružati financijsku potporu poljoprivrednicima i poduzetnicima.

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

U pos­ljednja 24 sata zabilježena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretva­nskoj županiji su u pos­ljednja 24 sata zabilježena tri nova slučaja zaraze COVID-19 infekcijom. Radi se o jednoj ženskoj osobi srednjih godina iz Ploča i jednoj muškoj mlađoj osobi iz Dubrovnika za koje je epidemiološka obrada u tijeku te o mlađoj ženskoj osobi iz Dubrovnika, koja je kontakt već ranije zaražene osobe.

S današnjim danom izliječene su dvije osobe, jedna iz Ploča i jedna iz Vele Luke.

Od početka pandemije analizirano je ukupno 7009 uzoraka.

U OB Dubrovnik je hospitalizirana jedna osoba pozitivna na COVID­-19.

U samoizolaciji su ukupno 252 osobe, a posljednja 24 sata nije zabilježeno niti jedno kršenje mjere. Od početka pandemije zabilježeno je ukupno 49 kršenja mjere samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
NEXTBIKE 300x250px
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije