Ostanimo u kontaktu

DOLINA NERETVE DOBILA 15 NOVIH DADILJA

Uspješno završena prva godina projekta ‘Od obrazovanja, do zapošljavanja’

Objavljeno prije

2105_dodjela dipoma, dadilje, Udruga DOBRA (22)

Danas je u galeriji Gradskog kulturnog središta 15 žena dobilo diplome o završetku tečaja za dadilje u sklopu projekta Od obrazovanja do zapošljavanja koji provodi Udruga DOBRA.

Riječ je o uspješno završenoj prvoj godini trogodišnjeg programa u kojem će se, uz dadilje, osposobiti njegovatelji i pomoćni kuhari.

Simona Pavlović iz Udruge DOBRA rekla je da je su neki od ciljeva projekta  smanjenje socijalne isključenosti žena starijih od 40 godina i drugih socijalno osjetljivih skupina.

– Ciljevi programa koji će se ostvariti u ove tri godine su smanjenje socijalne isključenosti i drugih socijalno osjetljivih skupina kao što su žene starije od 40 godina ili nezaposlene žene sa područja doline Neretve te ruralnih područja Dubrovačko-neretvanske županije i Splitsko-dalmatinske županije, povećanje međusektorske suradnje između organizacija civilnog društva i jedinica lokalne samouprave, ustanova socijalne skrbi i odgojno-obrazovnih ustanova te poboljšanje kvalitete života socijalno osjetljivih skupina kroz njihovo aktivno sudjelovanje na programskim aktivnostima stjecanjem novih znanja i vještina te stjecanje mogućeg budućeg zaposlenja – rekla je Pavlović

Suradnici Udruge DOBRA u programu pomoću kojeg se osposobilo petnaest novih dadilja su Dječji vrtić Metković, Dječji vrtić Ploče i Udruga osoba sa invaliditetom Prijatelj, a partneri su Pučko otvoreno učilište ‘Petar Zrinski’ iz Zagreba, Centar za socijalnu skrb Metković i Grad Metković, a projekt financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

V.d. ravnatelja Pučkog otvorenog učilišta ‘Petar Zrinski’, Dimitrije Miholjević, rekao je da će osoposobljavanje za dadilje ženama iz doline Neretve uvelike pomoći da se aktiviraju na tržištu rada.

– Jedan od najtraženijih naših programa u zadnjih nekoliko godina je upravo program osposobljavanja za dadilje. Pokazao se iznimno uspješnim jer se velika većina polaznica uspješno aktivira na tržištu rada nakon završetka programa te nam se iz svake grupe uvijek netko vrati sa pohvalama i govore nam koliko imje taj program pomogao da se aktiviraju na tržištu rada. Osobe koje završe program mogu otvoriti obrt za čuvanje djece te  im posebno pomaže u sredima poput Metkovića, cijele doline Neretve i drugih dijelova Dubrovačko-neretvanske županije. Prepoznata je potreba za jednim ovakvim programom budući da se on ne izvodi u ovom dijelu Hrvatske. Iz tog razloga, uspostavljena je suradnja između Udruge DOBRA i Pučkog otvorenog učilišta Petar Zrinski na projektu koji provodi udruga – rekao je Miholjević i dodao da se veseli nastavku suradnje s udrugom.

Novim dadiljama čestitamo! Njihovom veselju nije bilo kraja, čemu kao dokaz donosimo fotogaleriju s događaja.

Piše/Foto: Marija Jeramaz/Metković NEWS

OPĆINA KULA NORINSKA

300.000 kuna za rekonstrukciju Vrijačke ulice u Desnama

Objavljeno prije

Desne - Kula Norinska

S obzirom na turistički potencijal kojeg naselje Desne zasigurno ima, Općina Kula Norinska je izradila projektnu dokumentaciju i prijavila se na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja, te nam je odobreno 300.000 kn za rekonstrukciju Vrijačke ulice u Desnama.

Cesta je to koja vodi do starog zaseoka ‘Kuće’, područje koje je evidentirano u Prostornom planu općine Kula Norinska pogodno za razvoj Ruralnog turizma.

Nadamo se da ćemo sa ovom cestom pospješiti daljnji razvoj turističkog potencijala tog lijepog neretvanskog mjesta, javili su iz Općine Kula Norinska!

Nastavi čitati

UDRUGA OSOBA S INVALIDITETOM

UOSI Prijatelj potpisao ugovore sa 30 osobnih asistenata

Objavljeno prije

Uosi Prijatelj, potpis ugovora (5)

U prostorijama Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj danas je Ugovore o radu na određeno vrijeme potpisalo 30 asistenata. Osobni asistenti sukladno odobrenim programima zapošljavaju se na godinu dana.

Riječ je o jednom u nizu programa koje provodi UOSI Prijatelj, financiran iz proračuna Republike Hrvatske i iz Europskog socijalnog fonda, odobren od strane povjerenstva Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

– Ove programe na zadovoljstvo naših korisnika i samih osobnih asistenata provodimo od 2006. godine. Ove godine su nam odobrena sredstva za ukupno 30 korisnika i to 27 iz doline Neretve, 3 iz Gračaca, a u travnju ćemo uključiti u program još 2 korisnika iz Metkovića, te po jednog iz Splita i Šibenika. Gotovo sve potrebe za osobnim asistentima za korisnike, koji su nam se prijavili, sa područja doline Neretve smo osigurali uz pomoć Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, – javili su iz UOSI Prijatelj.

Nastavi čitati

Najčitanije