Ostanimo u kontaktu

ČUVAJMO NAŠ GRAD! ČUVAJMO JEDNI DRUGE!

Uslijed povećanog broja zaraženih, gradonačelnik Dalibor Milan pozvao na oprez i podsjetio na opasnost koronavirusa

Objavljeno prije

Uslijed povećanog broja zaraženih koronavirusom, gradonačelnik Dalibor Milan se obratio građanima riječima ”Čuvajmo naš grad! Čuvajmo jedni druge!”. Obraćanje prenosimo u cijelosti.

Drage sugrađanke i sugrađani,
Prema riječima stručnjaka u tijeku je drugi val pandemije koronavirusa, a posljednjih tjedana zabilježen je veći broj oboljelih i u našemu gradu.

Iako smo od početka pandemije primjer odgovornoga ponašanja, moja dužnost je još jednom vas pozvati na oprez i podsjetiti da koronavirus može biti vrlo opasan po zdravlje svih nas. O koronavirusu se vrlo malo zna, ali poznato je da može ostaviti najgore posljedice na starije osobe i one s kroničnim bolestima. Također, može biti vrlo opasan za osobe s invaliditetom. Upravo njih moramo najviše čuvati!

Znam da vam nedostaje „normalan“ život, ali ovo je vrijeme u kojemu sigurnost i potrebe drugih moramo staviti ispred vlastitih! Moramo raditi i truditi se da se gospodarska aktivnost što normalnije odvija, ali apeliram na sve vas da veća druženja i okupljanja ostavimo za neka bolja vremena, koja će, siguran sam, ubrzo doći. Pokazali smo empatiju, solidarnost i zajedništvo u brojnim neočekivanim situacijama koje su se dogodile u našemu gradu, a u sve nas ne sumnjam ni sada!

Samo zajedno možemo zaustaviti pandemiju i što prije izaći iz ove krizne i neočekivane situacije.

Čuvajmo naš grad! Čuvajmo jedni druge!

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

Danas 45 novih slučajeva zaraze koronavirusom, 11 u Metkoviću

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 45 novih slučajeva zaraze koronavirusom (15 slučajeva utvrđeno brzim antigenskim testom). Radi se o 12 osoba iz Dubrovnika, 11 iz Metkovića, sedam iz Vele Luke, po tri iz Konavala, Opuzena i Župe dubrovačke, dvije iz Smokvice te po jednoj iz Blata, Dubrovačkog primorja, s Lastova i iz Stona.

Ukupno su zaražene 24 osobe muškog spola i 21 ženska osoba, a za 18 osoba je utvrđena epidemiološka veza.
Preminule su tri osobe: jedna muška osoba iz Dubrovnika (rođena 1933.), te dvije muške osobe iz Konavala (rođene 1931. i 1933.).

Izliječene su 33 osobe: deset iz Dubrovnika, pet iz Metkovića, po četiri iz Blata, Ploča i Župe dubrovačke, po jedna iz Konavala, Kule Norinske, Opuzena i Vele Luke te dvije osobe koje nemaju prebivalište na području naše županije.

U OB Dubrovnik hospitalizirane su 54 osobe pozitivne na koronavirus. Pet bolesnika zahtijeva intenzivnu skrb, jedan bolesnik je na kisiku, jedan je na neinvazivnoj ventilaciji, a tri su na invanzivnoj ventilaciji.

U posljednja 24 sata obrađeno je 208 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 25 033 uzorka.
U samoizolaciji je 789 osoba, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 100 slučaja kršenja samoizolacije.
Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama15 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije