Ostanimo u kontaktu
GALA HOME 1200px

USTROJ RADA U NOVONASTALOJ SITUACIJI

U Domu zdravlja Metković uskoro sa radom počinje izdvojena ordinacija za pregled bolesnika sa sumnjom na koronavirus

Objavljeno prije

Prema naputku Ministarstva Zdravstva, Dom zdravlja Metković je u postupku osiguravanja potrebne lokacije za pregled građana pod sumnjom na zaraženost koronavirusom. Posebno izdvojena ordinacija za pregled bolesnika potencijalno će raditi 24 sata, a započeti će sa radom već krajem ovoga tjedna te ćemo vas o tome naknadno izvijestiti.

I dalje se strogo apelira svo građanstvo da u slučaju pojave simptoma TELEFONSKI KONTAKTIRAJU OBITELJSKOG LIJEČNIKA ILI EPIDEMIOLOGA. ( Miljenko Ljubić- 098/243-454)

U Domu zdravlja se maksimalno reducira hladni program i rad specijalističko-konzilijarne djelatnosti što podrazumijeva- laboratorij, rentgen, fizikalna terapija, interna dijagnostika, stomatološka djelatnost , cijepljenja i sistematski pedijatrijski pregledi, patronažna djelatnost, hladni transporti. Osoblje je i dalje na svom radnom mjestu ali po restrikcijama neće raditi već samo hitne slučajeve.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Isto tako se strogo preporuča stanovništvu starijem od 65.godina sa nekom od kroničnih bolesti(hipertenzija, dijabetes, maligniteti i sl.) da kontaktiraju obiteljskog liječnika za bilo kakve konzultacije i kroničnu terapiju te izbjegavaju masovne vanjske kontakte.

Vjerujemo da će sve ovo naići na razumijevanje pučanstva, a sve u korist ograničavanja epidemije.

Dom zdravlja Metković

PRODULJENJE POPISA 2021.

DRŽAVNI ZAVOD ZA STATISTIKU PRODULJUJE PROVEDBU TERENSKOG POPISIVANJA

Objavljeno prije

U skladu sa Zakonom o popisu stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine (Narodne novine, br. 25/20. i 34/21.), Državni zavod za statistiku odlučio je produljiti provedbu druge faze Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine, odnosno terenskog popisivanja do 29. listopada 2021. Odluka o produljenju provedbe Popisa 2021. donesena je zbog procjene da do 17. listopada 2021. neće biti popisane sve popisne jedinice definirane spomenutim Zakonom.

Zbog specifičnih okolnosti u kojima se provodi Popis 2021., produljenje provedbe terenskog popisivanja omogućit će popisivačima koji su na terenu da obave popisivanje svih popisnih jedinica koje nisu samostalno popisane, osobnim intervjuom sa stanovništvom s pomoću elektroničkih uređaja te izvrše kontrolu podataka prikupljenih u prvoj fazi Popisa 2021. Stoga građani ne trebaju brinuti da popisivači neće obići njihova kućanstva.

Državni zavod za statistiku objavit će prve rezultate Popisa 2021. 60 dana od završetka popisivanja na terenu, a konačne rezultate u skladu s rokovima koji će biti definirani programima publiciranja i kalendarima objavljivanja statističkih podataka.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Zagreb, 14. listopada 2021.

ODLUKA

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije